liveblog | 20 september 2023

Meisje aangereden • verdachte vaten aangetroffen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 september 2023, 21:30 uur
woensdag 20 september 2023
21:30

Meisje gewond na botsing met automobilist

Op een kruising bij de Stationsweg in Barneveld is woensdagavond een fietser tijdens het oversteken geraakt door een automobilist. Volgens een 112-correspondent kwam het meisje ten val en brak daarbij haar pols. Vervolgens is ze met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man liep geen verwondingen op. Wel was er wat schade aan zijn auto.
Volgens beide partijen stond het stoplicht op groen, waardoor zowel het meisje als de automobilist ervan uit ging dat ze konden oversteken. De politie kan niet vaststellen of één van hen door rood is gereden.
Een meisje raakt gewond na een botsing met een automobilist
Een meisje raakt gewond na een botsing met een automobilist © Persbureau Heitink
21:15

Vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen

In Otterlo zijn woensdagavond aan de Hoefweg tientallen vaten gevonden waar mogelijk vloeistoffen inzitten. De vaten, die achtergelaten zijn bij een aantal afvalcontainers van Natuurpark Hoefbos, zijn vermoedelijk gevuld met drugsafval. Wie ze daar heeft achtergelaten, is nog niet bekend.
De politie heeft de weg afgesloten en doet samen met de brandweer onderzoek. Ook de Forensische Opsporing is ter plaatse.
De politie en brandweer doen onderzoek naar mogelijk drugsafval in Otterlo
De politie en brandweer doen onderzoek naar mogelijk drugsafval in Otterlo © Persbureau Heitink
17:30

Mensensmokkelaar aangehouden

Op de A12 ter hoogte van Zevenaar is woensdagochtend een 49-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Toen de marechaussee zijn personenauto controleerde, bleek dat hij mensen vervoerde die geen identiteitsbewijs bij zich hadden en vertelden dat ze uit Syrië kwamen.
In totaal zaten er vier personen in de auto, van wie alleen de aangehouden bestuurder een Duitse verblijfsvergunning had. De auto van de man uit Duitsland werd gecontroleerd in het kader van het zogeheten Mobiel Toezicht Veiligheid, waarmee de Koninklijke Marechaussee illegale migratie en mensensmokkel probeert tegen te gaan.
De dienst voert daarom regelmatig steekproefsgewijs controles uit op wegen in grensgebieden. Dat gebeurt ook in treinen, op het water en op luchthavens.
De marechaussee heeft een mensensmokkelaar aangehouden
De marechaussee heeft een mensensmokkelaar aangehouden © ANP
15:40

Bomen belanden op A50

De A50 richting Arnhem was bij de afrit Loenen deels afgesloten. Volgens de ANWB lagen er omgewaaide bomen op de weg.
Er waren twee rijstroken dicht. Dat veroorzaakte een lange file. Rond 16.00 uur meldde de ANWB dat de weg weer vrij was.
15:30

Scooterrijdster botst achterop aanhanger

Een scooterrijdster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Marchantstraat in Apeldoorn. Een 112-correspondent die ter plaatse was meldt dat de vrouw per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur ter hoogte van de 1e Wormenseweg. De scooterrijdster merkte te laat op dat haar voorganger, een auto met aanhanger, afremde. Een harde botsing was het gevolg.
Toegesneld ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de gewonde vrouw. Gedurende de afhandeling van het incident was de Marchantstraat in de richting van de Kayersdijk afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.
Een scooterrijdster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Apeldoorn.
Een scooterrijdster is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
14:37

Nog weinig duidelijk over 'Eerbeek'

De politie laat nog weinig los over wat in een woning aan de Korhoen in Eerbeek is gebeurd. In het huis werd dinsdag het stoffelijk overschot van een man gevonden. "Het onderzoek naar het overlijden van de aangetroffen bewoner loopt nog volop", zegt een woordvoerder van de politie.
Hij houdt alle scenario’s open. "Het is nog te vroeg voor conclusies. Vanwege de privacy van betrokkenen en in het belang van het lopende onderzoek zijn we terughoudend met het delen van details."
Wel zegt hij dat de gevonden vrouw in de woning een 19-jarige inwoonster van Warnsveld is. Ze was volgens de politie 'niet fysiek gewond', maar is onwel overgebracht naar het ziekenhuis.
In Eerbeek is een dode persoon aangetroffen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak.
In Eerbeek is een dode persoon aangetroffen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak. © Luciano de Graaf