Noord-Veluwe

Chalet in brand op verlaten vakantiepark Vaassen

Van het gebouw bleef weinig tot niets over.
Van het gebouw bleef weinig tot niets over. © Luciano de Graaf
VAASSEN - Op een gesloten vakantiepark in Vaassen is afgelopen nacht een chalet afgebrand. Van het gebouw bleef niets over.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse wordt brandstichting niet uitgesloten.

Oranje gloed

De brandweer werd rond 2.00 uur in de nacht ingeschakeld nadat een voorbijganger een oranje gloed zag tussen de bosjes bij het vakantiepark op de Ankerweg tussen Vaassen en Epe. Een chalet, een bijgebouw en een tent stonden in brand, zo meldt de correspondent. Meerdere bomen ontkwamen niet aan de hitte.
De brandweer wist het vuur te bedwingen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Park gesloten

In april 2022 werd het park door de gemeente Epe gesloten. Het zou er 'onveilig' zijn. Het zou niet brandveilig zijn en de voorzieningen voor gas en elektriciteit waren volgens de gemeente gebrekkig. De gemeente kwam er niet uit met de beheerder van het park, waardoor de boel vorig jaar gesloten werd.
De gemeente heeft de voormalige camping op het oog voor de opvang van maximaal 200 Oekraïense vluchtelingen en dat voor hooguit 5 jaar. Dit plan leidde eerder deze zomer tot verontwaardiging onder inwoners van Vaassen. Ze zijn bang dat op termijn asielzoekers op de camping worden gehuisvest. Een woordvoerster van Epe laat weten geen oordeel te hebben totdat het onderzoek naar de brand is afgerond.
Ook in Hulshorst in de gemeente Nunspeet is het onrustig. Vorige maand ging een chalet op een vakantiepark in vlammen op en waren leuzen geklad op een van de gebouwen. Op het park moeten statushouders worden ondergebracht.
Bekijk de video van de brand in Vaassen.
Chalet afgebrand in Vaassen