Stedendriehoek

Tientallen mensen melden zich na oproep over ernstig zedenmisdrijf

Het zedendelict speelde op 6 september in Park Zuidbroek in Apeldoorn.
Het zedendelict speelde op 6 september in Park Zuidbroek in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Bij de politie hebben zich afgelopen week tientallen mensen gemeld, die tips hebben doorgegeven over een ernstig zedendelict in Park Zuidbroek in Apeldoorn. Toch zoekt de politie nog een paar getuigen, die mogelijk belangrijke informatie kunnen aanleveren.
Het zedenmisdrijf speelde op woensdag 6 september rond 15.00 uur. Over wat er precies is gebeurd, laat de politie zich nog niet uit. Wel werd binnen een week een zogenaamde sms-bom verstuurd naar zo'n drieduizend mensen. Zij waren op de dag van het zedendelict in het park.
En bij die aandacht bleef het niet. In de eerstvolgende uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht stond de politie uitvoerig stil bij het zedendelict. Daarbij werd een signalement gegeven van de dader, maar ook van meerdere parkbezoekers die de politie graag wil spreken.
Die parkbezoekers zijn nog niet allemaal getraceerd. In de uitzending van dinsdagavond gaf de politie aan nog steeds enkele mensen te willen spreken, omdat zij mogelijk kunnen helpen in het onderzoek. Het gaat om:
  • Twee wandelende vrouwen, van wie er één duidelijk ouder was dan de ander. Eén van de twee heeft donker haar, de ander licht haar;
  • Een man die met één of twee kinderen bij 'de kleine stapstenen' zat en bijna van de stenen in het water viel;
  • Een wandelende man met een zwarte hond;
  • Een groepje van vier fietsers. Zij waren mogelijk zingend onderweg door het park.
Eerder was de politie ook op zoek naar een wandelende vrouw met een hond en een vrouwelijke visser. Die worden inmiddels niet meer gezocht. In de uitzending gaf de politie aan dat alle binnengekomen tips op dit moment worden onderzocht, evenals camerabeelden van die dag uit de omgeving.