Arnhem en omstreken

Politieagent raakt gewond door vluchtende scooterrijder

De politieagent heeft een scheur in de broek en raakte licht gewond.
De politieagent heeft een scheur in de broek en raakte licht gewond. © Politie Arnhem Zuid
ARNHEM - Een politieagent is dinsdagochtend gewond geraakt nadat hij probeerde een vluchtende scooterrijder tegen te houden. Dit gebeurde tijdens een surveillance in Arnhem-Zuid. De bestuurder van de scooter is aangehouden.
De politie zag de scooterrijder tijdens een surveillance twee keer door rood rijden en hield daarom de bestuurder staande. Deze leek netjes te luisteren en mee te werken. Tot hij op enig moment zijn kans zag om te ontsnappen. Een van de politieagenten pakte het rekje achterop de scooter vast, om te voorkomen dat hij ervandoor zou gaan.
Dit weerhield de bestuurder er niet van om flink gas te geven. Omdat de scooterrijder steeds sneller ging rijden, kwam de agent ten val. Hij liep hierbij een verwonding aan zijn elleboog op. Verder heeft hij wat beurse plekken en een gescheurd uniform opgelopen.

Bestuurder aangehouden

De bestuurder, een jongen van 17 jaar, is direct aangehouden voor poging tot zware mishandeling van een politieagent. Daarnaast krijgt hij een flinke lijst met bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, twee keer door rood rijden, negeren van aanwijzingen om te stoppen, rijden op een opgevoerde snorscooter en rijden op een scooter die voorzien is van een begrenzer. Dat laatste is verboden, omdat de constructiesnelheid van een scooter maximaal 45 kilometer per uur is. In theorie is een begrenzer dan onnodig.
De agent maakt het verder goed.