liveblog | 19 september

Ongeval met bestelbusje • vermist meisje (13) terecht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 september, 22:25 uur
22:25

Ontsnapt kalf zorgt voor gevaarlijke situatie

Een ontsnapt kalf zorgde voor gevaarlijke situaties in de buurt van de A30 bij afrit Scherpenzeel in Barneveld. Rond 21.30 uur werden de hulpdiensten ingeschakeld omdat het kalf over de Renswoudsestraatweg en de Scherpenzeelseweg liep. Het kalf dreigde de A30 op te lopen, waardoor ook Rijkswaterstaat ter plekke kwam.
Samen met omstanders lukte het om het kalf te vangen en in een vee aanhanger te krijgen. Aan de hand van het oornummer moest bekeken worden waar het kalf vandaan kwam. Er vonden geen ongevallen plaats en ook het kalf kwam ongedeerd uit zijn avontuur.
Het kalf kon uiteindelijk gevangen worden
Het kalf kon uiteindelijk gevangen worden © Persbureau Heitink
19:08

Ongeval met bestelbusje in Barneveld

Op de Scherpenzeelseweg N802 in Barneveld is dinsdagmiddag rond 17.30 uur een ongeval gebeurd. Hierbij reed een bestelbus een boom uit de grond. De inzittende bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt of er sprake is van rijden onder invloed.
De Scherpenzeelseweg is door het ongeval deels afgesloten.
De bus raakte flink beschadigd door de aanrijding
De bus raakte flink beschadigd door de aanrijding © Persbureau Heitink
16:45

Vermist meisje (13) uit Zetten weer terecht

Een vermist meisje van 13 uit Zetten waarnaar de politie eerder dinsdag op zoek was, is inmiddels terecht. Zij is in goede gezondheid gevonden.
16:11

PD-unit geplaatst in Eerbeek

In of bij de woning aan de Korhoen in Eerbeek, waar de politie dinsdag een overleden persoon vond, is ook een zwaargewond persoon gevonden. Dat zegt een 112-verslaggever die op de plek van het incident is. Aan de Korhoen is dinsdag ook een PD-unit neergezet. Dat is een mobiel kantoor dat politiemedewerkers makkelijker in staat stelt hun werk te doen. De komst van de PD-unit zegt nog niets over de omstandigheden ter plaatse.
De politie geeft via X te kennen dat het onderzoek waarschijnlijk veel tijd zal kosten. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal de politie die delen.
De politie is met meerdere wagens in Eerbeek aanwezig.
De politie is met meerdere wagens in Eerbeek aanwezig. © Luciano de Graaf
15:07

Politie onderzoekt dood van persoon in Eerbeek

In Eerbeek is dinsdagmiddag een overleden persoon gevonden in een woning aan de Korhoen. Er kwamen meerdere ambulances, een traumahelikoper, en meerdere politiewagens ter plaatse. De politie doet op dit moment onderzoek bij de woning. De straat is afgezet met een lint. Het onderzoek richt zich op de doodsoorzaak.
In Eerbeek is een dode persoon aangetroffen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak.
In Eerbeek is een dode persoon aangetroffen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak. © Luciano de Graaf
14:25

Brand meester bij kringloop Terborg

De brand in een kringloopwinkel aan de Silvoldeweg in Terborg is onder controle. De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven, meldt de veiligheidsregio . Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in de buurt van de meterkast. Er is veel rookontwikkeling in de winkel.
De brand was overgeslagen naar de naastgelegen woning en de straat is volledig afgezet.