Achterhoek

Gossink vertrekt als wethouder in Doesburg

Rob Gossink stopt als wethouder
Rob Gossink stopt als wethouder © Gemeente Doesburg
DOESBURG - Rob Gossink (VVD) stopt per 1 oktober 2023 als wethouder van de gemeente Doesburg. Dit maakte hij dinsdagochtend bekend.
Gossink heeft na anderhalf jaar wethouderschap het gevoel dat hij niet de juiste persoon op de juiste plaats is. Wel kijkt hij terug op een fijne samenwerking binnen het college en de ambtelijke organisatie, zegt hij.
"Ik ben tot de conclusie gekomen het bestuurdersbloed niet voldoende in me te hebben", aldus Gossink. "Ik dacht nog dat het een kwestie van wennen en ingroeien was, maar ik moet constateren dat ik de juiste slag niet te pakken krijg. Ik word niet gelukkig in mijn rol als wethouder en zal daarom dit ambt neerleggen."

Op zoek naar een opvolger

Het college van burgemeester en wethouders betreurt, maar respecteert het vertrek van Gossink. Er wordt nu gezocht naar een opvolger. Tot die gevonden is wordt zijn portefeuille verdeeld over de overige collegeleden. Gossink was wethouder sinds mei 2022 en had onder andere onderwijs, participatiewet, Wmo Jeugdwet en volksgezondheid in zijn portefeuille.