liveblog | 19 september

Brand kringloopwinkel voorbij • 13-jarige vermist

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 september, 15:07 uur
15:07

Politie onderzoekt dood van persoon Eerbeek

In Eerbeek is een dode persoon aangetroffen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak.
In Eerbeek is een dode persoon aangetroffen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak. © Luciano de Graaf
In Eerbeek is dinsdagmiddag een overleden persoon gevonden in een woning aan de Korhoen. Er kwamen meerdere ambulances, een traumahelikoper, en meerdere politiewagens ter plaatse. De politie doet op dit moment onderzoek bij de woning. De straat is afgezet met een lint. Het onderzoek richt zich op de doodsoorzaak.
14:25

Brand meester bij kringloop Terborg

De brand in een kringloopwinkel aan de Silvoldeweg in Terborg is onder controle. De brandweer heeft het sein 'brand meester' gegeven, meldt de veiligheidsregio . Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in de buurt van de meterkast. Er is veel rookontwikkeling in de winkel.
De brand was overgeslagen naar de naastgelegen woning en de straat is volledig afgezet.
13:12

Brand in kringloopwinkel

Brand in de kringloopwinkel in Terborg
Brand in de kringloopwinkel in Terborg © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
In Terborg woedt brand in een kringloopwinkel aan de Silvoldseweg. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in de buurt van de meterkast. Er is veel rookontwikkeling in de winkel.
De brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning. De bewoner is niet thuis, maar is ondertussen wel ingelicht. De straat is volledig afgezet. Er is veel toegestroomd publiek. Dat wordt op afstand gehouden, omdat er mogelijk asbest vrijkomt.
Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. De kringloopwinkel heeft volgens hem aanzienlijke schade opgelopen. Volgens de woordvoerder is er voor zover bekend geen asbest vrijgekomen.
13:00

Meisje (13) vermist

De 13-jarige Imaar La Mousa wordt vermist uit een instelling. Dat meldt de politie Overbetuwe, die spreekt van een urgente vermissing.
Imaar La Mousa
Imaar La Mousa © Politie Overbetuwe (bewerking Omroep Gelderland)
12:59

Drie keer raak op rotonde

Op de beruchte rotonde in Velp (Nordlaan, Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg) gebeurden maandagmiddag drie ongelukken. Een vrouw op een fiets ging onderuit, raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis.
Terwijl het slachtoffer door ambulancepersoneel werd voorbereid op een rit naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem ging het weer mis, meldt Studio Rheden. Een scooterrijder kwam met hoge snelheid op de rotonde af, zag te laat dat de vrouw werd behandeld en schrok van de geparkeerde politiewagen en ambulance. De scooterbestuurder moest vol in de ankers en gleed onderuit. Hij werd opgelapt met enkele pleisters.
Later die middag reed een automobilist op dezelfde rotonde een meisje van haar fiets. Ze wilde over de Arnhemsestraatweg naar het centrum van Velp, maar de automobilist had haar niet gezien. Het meisje kon haar weg zonder schade vervolgen.
Op deze rotonde ging het gisteren drie keer mis.
Op deze rotonde ging het gisteren drie keer mis. © Studio Rheden
11:40

Zware mishandeling in Nijmegen

Aan de Willemsweg in Nijmegen heeft maandagmiddag een zware mishandeling plaatsgevonden. De vermeende dader is daarna weggerend. Volgens Burgernet gaat het om een blanke man van een jaar of 25. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, heeft rossig haar en droeg op dat moment beige kleding.
De politie meldt dinsdagochtend dat er nog geen aanhouding is verricht. "Er is vooralsnog geen aangifte gedaan, dus is er geen strafrechtelijk onderzoek opgestart", voegt een woordvoerder toe.
Hoe het met het slachtoffer is, is niet bekend.
De politie heeft nog geen aanhouding verricht
De politie heeft nog geen aanhouding verricht © Omroep Gelderland