Rivierengebied

Een wonder: vermiste pup Luca na 5,5 jaar terecht

Luca is weer thuis
Luca is weer thuis © Jolanda Peters
WAMEL - De Mechelse herder Luca uit Wamel is deze week na 5,5 jaar vermissing alsnog teruggevonden en herenigd met haar baasjes. Dat bevestigen haar baasje Jolanda Peters, en de Stichting Waar is onze Angel die hondenvermissingen oplost. "Dit hadden we nooit meer verwacht", zegt Jolanda.
Luca verdween als puppy in januari 2018 van het erf van Toon en Jolanda, vermoedelijk door diefstal. Luca liep samen met de bordercollie van het paar, veilig achter een stalen hek dat op slot zat en dat 25 meter van de weg lag.
Een buurman zag destijds een auto met twee mannen langzaam door de straat rijden, en bij het huis terug in de achteruit de oprit oprijden. Daarna was Luca weg en zat het hek op een ongewone manier dicht. De vrees ontstond dat de pup was gestolen om mee te fokken.

Slootwater

En daar lijkt het ook op volgens Jolanda: "Haar buik is uitgelubberd en haar tepels zijn dik." Een heel verschil met Fox, een andere Mechelse pup die na de vermissing van Luca bij de familie Peters kwam wonen.
Oplettende hondenliefhebbers uit Macharen vonden haar nat en stinkend naar slootwater tussen Oss en Macharen. Zij postten op Facebook dat zij een hond hadden gevonden, waarop iemand van de stichting werd getagd. Na het uitlezen van de chip kon Waar is onze Angel de baasjes op de hoogte stellen.
Of Luca in die jaren bij een dierenarts is geweest, valt te betwijfelen, denkt Kitty van de stichting. Die zou dan op de chip hebben kunnen zien dat Luca vermist was.

Honderden felicitaties

De hereniging leidt tot honderden felicitaties en meelevende en opgeluchte reacties op de Facebookpagina van de stichting Waar is onze Angel. Mensen noemen de hereniging 'ongelooflijk' en 'een wonder'.
Bekijk hier het verhaal van Jolanda:
Hond Luca is weer herenigd met de baasjes.