Rivierengebied

Fruit corsowagens bezwijkt door regen

Nog even kijken naar de corsowagens in Tiel.
Nog even kijken naar de corsowagens in Tiel. © Omroep Gelderland
TIEL - Het is de laatste dag om de wagens van het fruitcorso van dichtbij te bekijken op de Veemarkt in Tiel. Afgelopen zaterdag was het corso en het verlichte corso by night. Zondag en maandag zijn de tentoonstellingsdagen. Maar de groentes en het fruit hadden het vandaag al zwaar op de wagens.
Er waren verschillende regenbuien deze dagen en dat is niet zonder gevolgen gebleven. De papier-maché op de wagens kon niet goed tegen de regen en doordoor kwam het zware fruit op sommige plekken ook los.
Maar er was meer aan de hand. De biologische lijm die op veel wagens werd gebruikt, was volgens sommige clubs ook niet goed bestand tegen regen. Rond verschillende wagens lagen de groentes al opgestapeld. "Onzin", volgens een wagenbouwen van een andere club. "Het fruit ligt net zo goed rond de wagens met de ouderwetse lijm."
Op maandag is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Veel ouderen maken hier gebruik van, ook omdat deze dag vaak wat rustiger is. Er zijn ook plakkers die hun familie op deze dag meenemen. Een plakster van de wagen van Geldermalsen komt ook weer even kijken met haar moeder. Natuurlijk vindt ze de wagen van Geldermalsen heel mooi, maar ze moet toch toegeven: "Ik vind Buren wel de terechte winnaar."
Bekijk de video over het corso:
Biologische lijm laat door vocht los