liveblog | 18 september 2023

Airfryer vat vlam • politie sluit drugspand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 september 2023, 18:38 uur
18:38

Airfryer vat vlam in Apeldoorn

Tijdens het koken in een appartement aan de Spreeuwenweg in Apeldoorn vatte een airfryer vlam. De brand ontstond rond 18.00 uur door een nog onbekende oorzaak. Toen de bewoners de brand ontdekten hebben zij de airfryer direct van het balkon afgegooid. De brandweer heeft bij aankomst enkel een nacontrole hoeven uitvoeren.
Van de airfryer en de inzittende maaltijd is niets meer over.
Van de airfryer bleef niets meer over
Van de airfryer bleef niets meer over © Luciano de Graaf
17:11

Aanhouding bij drugsvangst

De politie heeft een verdachte aangehouden in IJzendoorn. Dat gebeurde 5 september nadat de politie een woning binnenviel aan de Gasthuisstraat. Dat was in het kader van een lopend onderzoek naar drugshandel.
In de woning vonden agenten verschillende soorten harddrugs en producten die nodig zijn om drugs te fabriceren. De woning wordt drie maanden gesloten op last van burgemeester Jan Kottelenberg van de gemeente Neder-Betuwe. "Met deze bestuurlijke maatregel hoop ik de orde en rust in de omgeving te herstellen", meldt hij.
De politie kwam het pand op het spoor na anonieme tips. Het is al het vierde drugspand dat dit jaar in de gemeente Neder-Betuwe is aangetroffen.
17:10

Bouwkraan in greppel

In het buitengebied van Nijkerk is maandagmiddag een ongeval gebeurd met een bouwkraan. Het ging mis op de Prinsenweg tussen Nijkerk en Voorthuizen. Het grote voertuig kantelde om een nog onbekende reden en kwam in de sloot terecht.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
Het is niet duidelijk hoe de kraan kon omvallen.
Het is niet duidelijk hoe de kraan kon omvallen. © Persbureau Heitink
17:01

Politie zoekt telefoondieven

Op zondag 9 juli hebben twee mannen in Arnhem-Noord telefoons uit een bedrijfsbus gepikt. De politie verspreidt nu een video van de heren. Wie ze herkent, wordt verzocht dat te melden aan de politie.
15:51

Brand in caravan

Brand in caravan.
Brand in caravan. © Persbureau Heitink
Een caravan is maandagmiddag in brand gevlogen op de Zandbergseweg in Rijswijk. Het voertuig stond volledig in brand, meldt een videocorrespondent. Zover bekend is niemand gewond geraakt.
07:40

File op A1 door ongeval met vrachtwagen

Op de A1 richting Amersfoort is maandagochtend voor Apeldoorn-Zuid een ongeval gebeurd. Er waren twee rijstroken afgesloten.
Volgens de ANWB stond er rond 7.40 uur zo'n 10 kilometer file wat zo'n drie kwartier vertraging opleverde.
Bij het ongeval was een vrachtwagen betrokken. Meer details zijn niet bekend.