Achterhoek

Honden plonzen het zwembad in: 'We zijn al 15 keer van de glijbaan geweest'

Hondenplons in Hessenbad
Hondenplons in Hessenbad © Hans de Herdt
HOOG-KEPPEL - Op de laatste dag dat het Hessenbad in Hoog-Keppel dit seizoen open is, mogen honden met hun baasjes een duik nemen. En die hondenplons is populair: "We zijn al vijftien keer van de glijbaan geweest."
Al vlak nadat de poort van het Hessenbad van het slot gaat, melden de eerste blaffende badgasten zich met hun baasjes. Het lijkt volgens manager Ilse Klos drukker dan voorgaande jaren: "Net na 10.00 uur hadden wij al 45 honden en hun baasjes binnen. Al in de zomer belden mensen ons op omdat ze wilden weten of wij dit jaar ook een hondenplons zouden gaan doen. Daarom doen wij dit. Wij weten dat mens en dier dit leuk vinden."

Niet alleen zwemmen

Lonneke is erbij met haar Sky. Ze willen meer dan alleen zwemmen. "Wij gaan ook de waterglijbaan af. We zijn er net een uurtje en al vijftien keer de glijbaan af geweest. Sky ziet het meteen als ik de trap op wil gaan en komt meteen mee."
Bas is vandaag uit Wehl gekomen. Zijn dochter is op bezoek uit Amsterdam en heeft haar hond mee. "Dus vallen voor mij alle puzzelstukjes samen. Dochter, hond, ik en het zwembad, Wij weten dit al jaren maar zijn nog nooit geweest. Nu dus wel en het is hartstikke leuk."
Honden plonzen in het zwembad

Niks moet

Yvonne zit aan de rand van het bad met haar voeten in het water. Zij kijkt en geniet van alle honden. Zij is ook met haar viervoeter gekomen, maar die blijft op zo'n drie meter van de zwembadrand rondwandelen. " De hond is inderdaad nog niet het water ingegaan, de baas wel. Maar ik ga haar niet dwingen, dat doen we natuurlijk niet."

Gezellig en nodig

Naar verwachting zullen zo'n honderd dieren het water in duiken. De bijna duizend euro die dat oplevert, is volgens Inge hard nodig. "Het Hessenbad draait op vrijwilligers en sponsors. Het is voor buitenbaden een slecht seizoen geweest. En we moeten investeren in verduurzaming. Dus het geld kunnen wij goed gebruiken. Dat deze hondenplons zo drukbezocht wordt, is dus om meer redenen supergaaf."