Arnhem en omstreken

Topdrukte verwacht tijdens de Airborne Luchtlandingen in Ede

Er is een grote kans dat de parachutesprongen door gaan.
Er is een grote kans dat de parachutesprongen door gaan. © ANP
ARNHEM - Honderden parachutisten landen zaterdag 16 september tijdens de Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede, in het kader van de herdenkingen van de Slag om Arnhem. "De voorbereidingen lopen volgens schema en de weersvoorspellingen zijn goed", aldus de gemeente.
"Morgenochtend wordt aan de hand van het weer beoordeeld of de parachutesprongen doorgaan, maar voor nu ziet het er hartstikke goed uit" vertelt een woordvoerder van de gemeente. Door de goede weersvoorspellingen worden er ook hoge bezoekersaantallen verwacht. "Tussen de 30 en 40 duizend" aldus de gemeente Ede.

Verkeerssituatie

De N224 gaat vanaf 06.00 uur dicht vanaf de afrit A12 tot aan de kruising bij de Apeldoornseweg. Aan het eind van de middag gaat de weg weer open voor autoverkeer. Er rijden gratis pendelbussen vanaf station Ede-Wageningen naar de Ginkelse Heide. Vanaf de park& bike parkeerplaats is het mogelijk om uw auto te parkeren en vanaf hier verder te gaan met een eigen of gehuurde fiets.
Er zijn beperkt parkeerplekken aanwezig bij het terrein. De gemeente roept op om zo veel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer te komen, zodat de beperkte parkeerplekken beschikbaar blijven voor mensen met beperkte mobiliteit.

De Airborne Luchtlandingen zijn vanaf 11.00 uur ook live te volgen via onze website en app, en via TV Gelderland.