liveblog | 15 september

Doorrijder (33) gepakt • file op A12 en A30

 
Laatst bijgewerkt: 15 september, 17:31 uur
17:31

Fosfor granaat gevonden in park Nijmegen

Vanmiddag is de politie uitgerukt naar de Bachstraat in Nijmegen. Daar hebben mensen met een metaaldetector een fosfor granaat gevonden in een parkje. De mensen mochten hier in opdracht van de gemeente Nijmegen zoeken. De politie blijft hier totdat de Explosieve Opruimingsdienst Defensie ter plaatse is. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de granaat meegenomen naar de ontploffingslocatie De But aan de Nijmeegsebaan, meldt een videocorrespondent.
De gevonden fosforgranaat
De gevonden fosforgranaat © Persbureau Heitink
15:58

Aanrijding tussen zeker drie voertuigen op A30

Op de A30 bij Barneveld heeft vrijdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden tussen ten minste drie voertuigen. Het ongeval gebeurde nabij de A1 bij Terschuur. Rond 14.45 uur werden de hulpdiensten opgeroepen.
Door het ongeval staat er een flinke file op de A30 tussen Barneveld en Terschuur.
Een van de auto's raakte flink beschadigd
Een van de auto's raakte flink beschadigd © Persbureau Heitink
15:45

Diverse auto's in botsing op de A12

Op de A12 ter hoogte van Ede vlakbij knooppunt maan de broek heeft vrijdagmiddag rond 14.15 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Diverse personenauto's kwamen hierbij met elkaar in botsing. Dit zou vermoedelijk gebeurd zijn in de staart van een file, aldus een videocorrespondent ter plaatse. De brandweer en zeker drie ambulances rukten uit naar de locatie van het ongeval om hulp te verlenen.
Door het ongeval ontstond een lange file op de A12 vanuit Arnhem richting Utrecht. De weg is inmiddels weer vrij en de vertraging neemt weer af.
Meerdere auto's raakten in botsing
Meerdere auto's raakten in botsing © Persbureau Heitink
15:30

Beschonken man reed fietsster aan

De vrouw die donderdagmiddag op de Verlengde Arnhemseweg op haar fiets werd aangereden is een 85-jarige inwoner van Grootegast in Groningen. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder is een man (55) uit Aalten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek na een ademanalyse dat hij veel te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Het ongeval trok veel bekijks.
Het ongeval trok veel bekijks. © Persbureau Heitink
13:45

Politie zoekt getuigen autobrand

Op de Schelmseweg in Oosterbeek is zondag 10 september een auto uitgebrand. Dat gebeurde rond 23.00 uur in de avond. De wagen stond op Parkeerplaats Mariëndaal. De politie denkt dat het vuur aangestoken is. Ze zoeken daarom getuigen.
12:10

Voetganger overleden bij ongeval

Op de Teisterbantlaan in Tiel is iemand overleden na een aanrijding met een vrachtwagen. Dat meldt de politie. Het gaat om een voetganger. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk.
De weg en de rotonde zijn afgezet.
De politie bij de plek van het ongeval.
De politie bij de plek van het ongeval. © Persbureau Heitink