Rijk van Nijmegen

Felien wil gevoelige mensen een hart onder de riem steken

NIJMEGEN - "Ik voel mij niet genoeg, maar ook te veel. Hoe kan dat?", zegt de 27-jarige Femke Valster. Femke, artiestennaam Felien, is de zesde en laatste kandidaat in de voorronde van het Regio Songfestival namens Gelderland. Haar liedje heet 'Special Edition'. Een lied waarvan ze hoopt dat andere mensen zich erin kunnen herkennen.
Ze is altijd bezig met muziek, eigenlijk haar hele leven al. "Als ik niet zing, dan fluit ik. Ik kan het gevoel niet zo goed beschrijven, maar het is een manier om tot rust te komen." Femke begon drie jaar geleden haar gedachten op papier te zetten, waaruit songteksten ontstonden. Vanuit haar masteropleiding psychologie heeft ze veel aandacht voor mentale gezondheid, een passie die doorwerkt in haar teksten.
"Er zijn veel gevoelige mensen en die hebben het misschien wel nodig om zo'n liedje te horen", zei Femke vrijdag bij haar optreden in De Week van Gelderland. Jurylid Willem te Molder is wel te spreken over het nummer: "Deze is totaal anders, ik vind het een heerlijke deun met rustige stukken. Ik ben aangenaam verrast."
Voor Femke voelt het soms alsof er een voorbedachte vorm is waar ze zich in moet gieten 'om succesvol te zijn', maar als ze dat probeert, dan loopt ze juist tegen zichzelf aan. "Dit lied is een lijfsong voor iedereen die zich ook zo voelt, of je nou hoog gevoelig, neuro divergent (adhd en/of autisme) of anders bedraad bent", aldus Femke.
Met het liedje Special Edition hoopt de Nijmeegse niet alleen mensen te bereiken in Gelderland, maar in heel Nederland. "Het is een lijflied geworden voor mensen die zich te gevoelig voelen en om juist tegen deze mensen te zeggen: jouw gevoeligheid is jouw kracht."
Bekijk hier het optreden van Felien in De Week van Gelderland:
Felien wil mensen een hart onder de riem steken

Op 4 november vindt het eerste Regio Songfestival plaats in Utrecht. Iedere provincie doet mee en Femke is een van de kandidaten in de voorronden van Gelderland. Samen met vijf andere kandidaten nemen zij het tegen elkaar op. Benieuwd wie de andere vijf kandidaten zijn? Kijk hier

Wil je meer weten van Femke? Kijk dan op haar artiestenpagina