Arnhem en omstreken

Alex (68) wil met dit liedje zijn grote droom waarmaken

Alex van der Horst vrijdag in De Week van Gelderland.
Alex van der Horst vrijdag in De Week van Gelderland. © Omroep Gelderland
ARNHEM - "Nadat ik me had opgegeven, was ik het eigenlijk alweer vergeten. Dus ik was blij verrast toen ik werd gebeld", zegt de 68-jarige Alex van der Horst vrijdag in De Week van Gelderland. Alex, artiestennaam AleXingt!, is de vijfde kandidaat in de voorronde van het Regio Songfestival namens Gelderland. Zijn liedje heet Treinreis.
De Arnhemmer treedt op met gitaar en mondharmonica en zingt zijn eigen liedjes: "Ik maak Nederlandstalig eigen geschreven luisterliedjes en laat me inspireren door Boudewijn de Groot. Ik zing niet met hoge uithalen, maar meer vertellend. Het zijn nummers die meestal over liefde gaan, maar ook over mijn liefde voor treinen", vertelt Alex die vroeger genoot van treinreizen.
Bekijk het optreden van Alex:
Alex treedt op bij Omroep Gelderland
"Mijn partner Rieky gaf mij een schop onder mijn kont en zei: Dien dat liedje nu maar in, want dat verdient het. En daar ben ik het ook wel mee eens", lacht Alex.
Het gaat Alex niet om de bekendheid. "Als ik morgen wereldberoemd ben, vind ik het prima. Maar ik ben er niet mee bezig." Hijhoudt het het liefst intiem. "Ik wil graag mijn muziek laten horen in kleine theaters of bijvoorbeeld met muziek bij de buren. Waar de mensen dicht bij me zijn, zodat ik het verhaal kan vertellen."

Op 4 november vindt het eerste Regio Songfestival plaats in Utrecht. Iedere provincie doet mee en Alex is een van de kandidaten in de voorronden van Gelderland. Samen met vijf andere kandidaten nemen zij het de komende weken tegen elkaar op. Benieuwd wie de andere vijf kandidaten zijn? Kijk hier alvast

Meer weten over Alex? Kijk hier op zijn artiestenpagina