Achterhoek

Marcel en Sandra maken indruk met hun ode aan Gelderland

Marcel en Sandra
Marcel en Sandra © Omroep Gelderland
HUMMELO - Marcel en Sandra kregen vrijdag bij hun optreden in De Week van Gelderland een dikke pluim van jurylid Emile Hartkamp. De twee Achterhoekse zangers traden met hun bandje op in de voorrondes van het Regio Songfestival met het lied 'De Wandeling'. Hartkamp prees hun meerstemmige zang en zei dat het lied echt binnenkwam. "Toen jij begon te zingen, kreeg ik meteen het gevoel van Stef Bos in een klein liedje".
Marcel en Sandra, uit respectievelijk Doetinchem en Hummelo, hebben De Wandeling uitgebracht voor het Regio Songfestival. "Het lied gaat over het mooie Gelderland en wat het allemaal te bieden heeft", legt Marcel uit. "Gewoon om even in de bossen te kunnen lopen en de tijdloosheid te ervaren die we ook nodig hebben, in deze snelle tijd. Ik ben echt een natuurmens en het helpt mij ook om even uit mijn eigen hoofd te komen."
Sandra hoorde het nummer, nadat Marcel het schreef met een vriend. Ze was meteen verkocht. "Ik vind het heel mooi om hier te wonen. Ik houd best wel van de stad, maar ben oh zo blij om terug te komen waar ik rust kan vinden", zegt Sandra, die zich helemaal kan vinden in de tekst en de muziek van het liedje. Zij schreef daarom een versie waarbij zij samen in duet het nummer konden zingen.

Op 4 november vindt het eerste Regio Songfestival plaats in Utrecht. Iedere provincie doet mee en Marcel en Sandra zijn een van de kandidaten in de voorronden van Gelderland. Samen met vijf andere kandidaten nemen zij het de komende weken tegen elkaar op. Benieuwd wie de andere vijf kandidaten zijn? Kijk hier.

"Toen dit voorbij kwam, dacht ik: dit is de ideale kans om een mooie inzending te doen", vertelt Sandra over de oproep om mee te doen aan het Regio Songfestival. "Voor ons is het ook een ontdekking", vult Marcel aan. "Het is een mooi avontuur en we zien wel wat er uit komt."

Meer weten over Marcel en Sandra? Bekijk hier hun artiestenpagina.

Marcel en Sandra brengen een ode aan Gelderland