Liemers / Achterhoek

Tóch nog extra nacht werk op A12

De werkzaamheden op de A12.
De werkzaamheden op de A12. © ANP
ZEVENAAR - De snelweg A12 tussen de Duitse grens en Zevenaar gaat toch nog één nacht dicht. In tegenstelling tot wat Rijkswaterstaat eerder meldde, is het werk nog niet helemaal klaar. Daarom gaat het stuk weg vanavond 21.00 uur tot maximaal 05.00 uur weer op slot. Het gaat om de richting van de Duitse grens naar Zevenaar.
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat moet er nog één stuk asfalt worden vervangen. Om de mensen veilig te kunnen laten werken, wordt daarom dit hele traject weer afgesloten. Mocht de klus eerder klaar zijn, gaat de weg zo snel mogelijk open.

Vertraging

Van het asfalt wordt 5 centimeter afgeschraapt en daarna vervangen door nieuw asfalt. Ook wordt dan direct nieuwe markering aangebracht. De snelweg A12 tussen knooppunt Velperbroek en de Duitse grens is dan al met al bijna vier weken lang in gedeelten dicht geweest wegens werkzaamheden. Dat leverde geen grote problemen op, wel hadden automobilisten te maken met vertragingen op de intensief gebruikte route.

IJsselbrug

De A12 tussen Velperbroek en de Duitse grens is één van de drukste wegen in Gelderland, met veel files. Ook wordt ook al enkele jaren aan de brug daar gewerkt. Daardoor zijn langere tijd rijbanen gesloten. Naar verwachting is de renovatie van de IJsselbrug in 2026 klaar.