Liemers / Achterhoek

A12 weer dag en nacht helemaal open na werkzaamheden

De werkzaamheden op de A12.
De werkzaamheden op de A12. © ANP
ZEVENAAR - De snelweg A12 tussen knooppunt Velperbroek en de Duitse grens is in beide richtingen weer helemaal open. Bijna vier weken lang waren gedeelten van de snelweg dicht wegens werkzaamheden. Dat leverde geen grote problemen op, wel hadden automobilisten te maken met vertragingen op de intensief gebruikte route.
Update: Rijkswaterstaat meldt dat de werkzaamheden toch nog langer duren.
Rijkswaterstaat voerde het werk in etappes uit. Daarvoor werden gedeeltes van de snelweg tussen knooppunt Velperbroek en de Duitse grens afgesloten tussen 21.00 tot 05.00 uur. Ter plekke werden omleidingsroutes ingesteld met een extra reistijd tot 30 minuten.

Ook renovatie van de IJsselbrug

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de hele operatie, ondanks de hitte, vlekkeloos verlopen. Het werk bestond onder meer uit het herstel en vervangen van asfalt. De A12 tussen Velperbroek en de Duitse grens is één van de drukste wegen in Gelderland, met veel files. Ook wordt er ter hoogte van Zevenaar al enkele jaren aan de brug gewerkt. Daardoor zijn langere tijd rijbanen gesloten. Naar verwachting is de renovatie van de IJsselbrug in 2026 klaar.