Gelderse Vallei

Tassen vol tandenstokers, deze winkeldieven staan op camera in de supermarkt

Wie herkent dit duo, dat allerlei spullen pikt uit een supermarkt?
Wie herkent dit duo, dat allerlei spullen pikt uit een supermarkt? © Omroep Gelderland/politie
HOEVELAKEN - Hoeveel tandenstokers kan je nodig hebben? Een man die een supermarkt in Hoevelaken bezoekt heeft er blijkbaar veel nodig. Heel veel! Samen met een andere man komt hij bij de supermarkt stelen. Pal voor de bewakingscamera's gaan er pakken vol tandenstokers en crèmes in de winkelmandjes. Deze twee winkeldieven lijken een boodschappenlijstje af te werken.
De mannen kiezen een rustig moment uit. Het is ongeveer een half uur voor sluitingstijd als ze binnenkomen. Ieder pakt een blauw mandje, waar ze de verzorgingsproducten indoen. Terwijl de ene man nog even staat te appen, laat de andere man elders in de winkel zien waarom zijn mandje ondanks al dat inladen zo leeg blijft. De verzorgingsproducten verdwijnen vanuit het mandje naar de tas van de man.

Vergeten af te rekenen

Met de mandjes leeg en de tassen vol vertrekken ze uit de winkel. Dat doen ze natuurlijk nèt op het moment dat er even geen toezicht is. Kassa! Nou ja, voor de winkeldieven dan, want aan gewoon afrekenen hebben ze blijkbaar geen boodschap... Vermoedelijk slaan de twee vaker toe op andere plekken, alleen, samen of met anderen. Heb jij een idee wie dit zijn?
Deze twee mannen stelen spullen uit een Albert Heijn

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie).