Rivierengebied

Sieraden gestolen bij woninginbraak Vuren: 'Zielepoten die dit doen'

Dit drietal steelt sieraden uit de woning.
Dit drietal steelt sieraden uit de woning. © Omroep Gelderland/politie
VUREN - Drie inbrekers slaan op donderdag 8 juni midden in de nacht hun slag bij een woning aan de Enk in Vuren. Via een raam aan de achterzijde komen ze het huis binnen. Het slachtoffer raakt daardoor contant geld, sieraden en gouden munten kwijt. "Het zijn verschrikkelijke zielepoten die dit doen", zegt de bewoner.
Camera’s leggen vast hoe een Mini Cooper voor de vrijstaande woning langsrijdt. De auto slaat schuin tegenover de woning af en even later komen er drie mannen aangewandeld. Ze lopen vlak voor het huis langs en verdwijnen naar de achterzijde. Eén van hen steekt nog even een sigaret op en houdt een paar minuten de wacht voordat hij zich bij zijn maten voegt. Ruim tien minuten later verlaten ze de woning en lopen ze weg.
Dure sieraden ontvreemd bij woninginbraak in Vuren

Zegelring

Ze nemen sieraden mee. Het gaat om een gouden zegelring, met daarin 18-09-1969 gegraveerd. Ook zijn er een geelgouden slavenarmband en een geelgouden herenring met onyx steen ontvreemd en een halssnoer van natuursteen met pasteltinten.
Behalve de sieraden nemen de inbrekers ook nog drie gouden tientjes mee. Het gaat om twee tientjes uit 1921 en een Wilhelmina tientje. En, bovenop het goud en de sieraden, nemen ze ook een geldbedrag mee.
Gouden tientje gestolen bij inbraak Vuren
Gouden tientje gestolen bij inbraak Vuren © Plaats Delict /politie

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie).