Stedendriehoek

Politie zoekt zes bezoekers van park om ernstig zedendelict

De politie zoekt getuigen van een zedenincident in Park Zuidbroek in Apeldoorn
De politie zoekt getuigen van een zedenincident in Park Zuidbroek in Apeldoorn © Omroep Gelderland
APELDOORN - De politie zoekt minstens zes mensen die mogelijk waardevolle informatie hebben, die kan bijdragen aan de oplossing van een ernstige zedenzaak in Apeldoorn. In het tv-programma Opsporing Verzocht deed de politie dinsdagavond een dringende oproep aan deze mensen om zich te melden.
Het zedenincident speelde op woensdag 6 september in Park Zuidbroek. Rond 15.00 uur gebeurde daar iets ernstigs, waar de politie zich al eerder niet uitgebreid over wilde uitlaten. Het incident speelde in de buurt van wat ‘de kleine stapstenen’ wordt genoemd.

Signalement vermoedelijke dader

Snel na het incident ging de politie op zoek naar de dader. Het gaat om een man met een lichte huidskleur en een fors tot dik postuur. Hij spreekt waarschijnlijk accentloos Nederlands en droeg die bewuste middag waarschijnlijk zwarte of donkerkleurige kleding. De man werd niet gevonden, ook niet na de inzet van een politiehelikopter.
De politie heeft al meerdere mensen gesproken die die middag in het park zijn geweest en zich hebben gemeld. Met zeker zes personen wil de politie echter nog graag spreken. Het gaat om:
  • Twee wandelende vrouwen, van wie er één duidelijk ouder was dan de ander. Eén van de twee heeft donker haar, de ander licht haar;
  • Een man die met één of twee kinderen bij 'de kleine stapstenen' zat en bijna van de stenen in het water viel;
  • Twee wandelaars: een man met een zwarte hond en een vrouw die met een hond uit de richting van de Rumbastraat kwam lopen;
  • Een vrouwelijke visser die in Park Zuidbroek was.
Tot slot hoopt de politie dat een groepje van vier fietsers zich wil melden. Zij waren mogelijk zingend onderweg.
Vandaag kregen zo'n drieduizend mensen die op die bewuste dag in het park waren, een sms van de politie. Deze mensen worden opgeroepen zich te melden als ze woensdag 6 september tussen 13.00 en 17.00 uur in Park Zuidbroek zijn geweest.