Rijk van Nijmegen

Schieten uit auto op druk kruispunt, OM wil 3 jaar cel

De verdachte werd na het schieten klemgereden.
De verdachte werd na het schieten klemgereden. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Schoot een automobilist in Nijmegen recht in de lucht, of gericht op een medeweggebruiker naast hem? Het Openbaar Ministerie (OM) is overtuigd van het laatste. En dus klinkt voor de rechter wegens poging doodslag en illegaal wapenbezit een eis van 36 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.
De 21-jarige verdachte zou op 29 maart van dit jaar op de Nassausingel vanachter het stuur een schot hebben gelost. Hij ging er daarna vandoor en gooide onderweg een vuurwapen uit de auto. Agenten reden hem vervolgens klem op de Van Berchenstraat.
Voor de rechter zei de verdachte in de lucht te hebben geschoten en niet op de bestuurder naast hem. Toch stelt het OM op basis van een getuigenverklaring dat de man wel degelijk gericht schoot op de auto naast hem. Voor de rechter bleek dat er sprake was van een al langer durende ruzie.

'Zeer gevaarlijk'

Het OM spreekt van zeer gevaarlijk gedrag. “Het slachtoffer had geraakt kunnen worden, het is maar de vraag of hij dat zou hebben overleefd”, aldus de officier van justitie. Het incident vond vroeg in de avond plaats, op een druk kruispunt in het centrum van Nijmegen.
De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.