Rijk van Nijmegen

Brand in Nijmeegse flat, acht etages ontruimd

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse
De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse © Dennis Peters / Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een deel van de Nimbusflat aan de Spoorstraat in Nijmegen is dinsdag in alle vroegte ontruimd. Bewoners van acht etages moesten naar buiten omdat in één van de appartementen brand was. Die is ontstaan in de keuken.
De brand veroorzaakte veel rook in de woontoren nabij het centraal station. Daarom moest een groot deel van de bewoners uit voorzorg naar buiten. Ze zijn opgevangen op het politiebureau aan de Stieltjesstraat. Mensen liepen rond in pyjama met een deken om zich heen.

'Ik schrok er wel van'

Een vrouw die naast het appartement woont waar de brand uitbrak, vertelt dat ze werd gewaarschuwd door de politie. "Ik schrok er wel van. De ontruiming ging heel snel. Dat hebben ze goed geregeld."
Kijk naar beelden van de ontruiming:
Acht etages ontruimd in Nijmegen
De vrouw maakt zich zorgen om haar woning en haar katten, die zijn achtergebleven. "Ik ben benieuwd wat ik straks ga aantreffen."

Rook in de gangen

Nadat alle appartementen stuk voor stuk waren gecheckt door de brandweer konden de bewoners rond 7.45 uur weer terug. Er moest ook worden geventileerd omdat de rook in de gangen bleef hangen.
De brand woedde op de tiende etage van de Nimbusflat. De oorzaak is niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.