liveblog | 12 september

Fietser aangehouden • getuigen zedendelict gezocht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 september, 22:02 uur
22:02

Fietser aangehouden na ongeval in Ede

Op de Kerkweg in Ede is dinsdagavond rond 21.00 uur een ongeval gebeurd met een scooter en een fietser. Twee personen raakten lichtgewond. Na behandeling van het ambulancepersoneel is een man aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten doen onderzoek naar de exacte toedracht van de botsing.
Twee personen raakten licht gewond
Twee personen raakten licht gewond © Persbureau Heitink
21:54

Politie zoekt parkbezoekers

De politie zoekt minstens zes mensen die mogelijk waardevolle informatie hebben, die kan bijdragen aan de oplossing van een ernstige zedenzaak in Apeldoorn. In het tv-programma Opsporing Verzocht deed de politie dinsdagavond een dringende oproep aan deze mensen om zich te melden.
21:43

Snelkraak in Vaassen in Opsporing Verzocht

De politie heeft dinsdagavond opnieuw aandacht gevraagd voor een snelkraak bij een juwelier en optiek in Vaassen. In maart van dit jaar roofden twee daders daar in een paar minuten de hele zaak aan de Dorpsstraat leeg. De gedupeerde ondernemer deed zijn verhaal in het tv-programma Opsporing Verzocht. Eerder brachten we deze roof onder de aandacht:
18:09

Bewoners mogen terug naar woningen

Bewoners van de Herwendaalseweg in Groesbeek mogen weer naar huis, nadat eerder op de dag in hun straat een grote vuurwerkvangst werd gedaan in een woning. De hulpdiensten ontruimden zo'n tien woningen nadat in een huis in de straat vele kilo's illegaal vuurwerk werden gevonden. De bewoner van het huis zou er pas sinds kort verblijven, zegt een buurtbewoner.
Experts van de EOD inspecteerden het gevonden vuurwerk.
Experts van de EOD inspecteerden het gevonden vuurwerk. © Persbureau Heitink
14:50

Vuurwerk gevonden, straat ontruimd

De politie heeft dinsdag een partij illegaal vuurwerk gevonden in een huis op de Herwendaalseweg in Groesbeek. Een deel van de straat is afgezet en naastgelegen woningen zijn ontruimd.
10:00

Uitvoerig onderzoek na zware crash in kanaal

De politie heeft dinsdagochtend onderzoek verricht in het Apeldoorns Kanaal in Apeldoorn. Dat gebeurde langs de Matenpoort, op de plek waar maandagavond een auto met twee inzittenden ter water raakte.
De politie onderzoekt het autowrak
De politie onderzoekt het autowrak © Luciano de Graaf