Liemers / Achterhoek

Hond bijt jongetje (5), baasjes lopen door

De politie zocht in de buurt al naar de man en vrouw.
De politie zocht in de buurt al naar de man en vrouw. © archief Omroep Gelderland
DIDAM - Een 5-jarig jongetje is in Didam door een hond in zijn gezicht gebeten. De eigenaren van de hond liepen vervolgens door zonder zich om het jongetje te bekommeren. De politie is via social media op zoek naar hen.
Het kind speelde zondag buiten aan de Koolmeesstraat in Didam. Rond 11.45 uur liepen een man en een vrouw voorbij met twee honden bij zich. Een van de dieren beet het jongetje in zijn gezicht, aldus de politie. De man en de vrouw trokken zich daar blijkbaar weinig van aan. Zij liepen verder zonder zich kenbaar te maken of het jongetje naar huis te brengen. Ze verdwenen in de richting van de Zuiderlaan.

Naar het ziekenhuis

De politie moet afgaan op de verklaring van het jongetje, dat naar het ziekenhuis moest voor behandeling. Het jongetje is inmiddels weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed.

Signalement man en vrouw

Het kind kon agenten een omschrijving geven van de man en vrouw. De man had meerdere tatoeages in zijn nek en op zijn been en arm of hand. De vrouw had bruin haar. Ze zagen er beide Nederlands uit, volgens het jongetje. Een van de honden was groter en bruin van kleur, de andere hond was kleiner en wit.
In de buurt deden agenten al navraag naar de eigenaren, maar dat had nog geen resultaat. De politie vraagt mensen met informatie zich te melden.