Stedendriehoek

'Vuurwapengevaarlijke' motorclubleider gepakt op camping

Een internationaal gezochte motorbendeleider is op een Lochemse camping gepakt.
Een internationaal gezochte motorbendeleider is op een Lochemse camping gepakt. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
LOCHEM - Op een Lochemse camping is een voortvluchtige Duitser (42) opgepakt, die gevangenisstraffen van 4 en 6 jaar cel opgelegd heeft gekregen in België in 2022. De man was als leidinggevende verbonden aan de motorclubs Satudarah en No Surrender en werd internationaal gezocht. Dat meldt de politie.
Sinds december 2022 stond de Duitser internationaal gesignaleerd. De man werd afgelopen zondag, 10 september 2023, opgepakt op verzoek van het Fugitive Active Search Team (FAST) België.

Vuurwapengevaarlijk

Hun Nederlandse tegenhangers startten een onderzoek naar de verblijfplaats van de Duitser. Het vermoeden bestond dat hij zich mogelijk in Nederland ophield. Het onderzoek leidde naar een camping in Lochem waar de man verbleef. De Dienst Speciale Interventies heeft de man aangehouden, omdat hij als vuurwapengevaarlijk bekend staat.
De man is in België veroordeeld voor zware misdrijven, waaronder mensenhandel, het laten werken van vrouwen in de prostitutie, verkrachting en bezit van automatische wapens en bijbehorende munitie. De misdrijven zijn zowel in België als Duitsland gepleegd. De man zit vast en de rechtbank van Amsterdam beslist over zijn overlevering naar België.