liveblog | 11 september

Auto kopje onder • bestuurder schiet van A73

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 september, 20:30 uur
20:30

Slachtoffer steekpartij overleden

De man (28) die afgelopen weekend zwaargewond raakte na een steekincident in Zaltbommel is overleden.
17:15

Politie zoekt baasjes van bijtende hond

Een 5-jarige jongetje is in Didam door een hond in zijn gezicht gebeten. De eigenaren van de hond liepen vervolgens door zonder zich om het jongetje te bekommeren. De politie is via social media op zoek naar hen.
17:15

Politie zoekt 'knapen'

De politie is op zoek naar twee 'knapen' die betrokken zouden zij bij een verkeersconflict in de omgeving van Hattem en Hattemerbroek. De politie heeft daarom een foto verspreid van het fietsende duo. Wie ze kent, mag zich melden bij een agent.
17:10

Explosief gevonden na aanhouding

De brandbom die zondag werd gevonden in Nijmegen lag in een kelderbox die bij een woning hoort. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Agenten waren in de woning om onderzoek als gevolg van een aanhouding eerder die dag.
Vanwege de bom werd een wijk enige tijd afgesloten. De Explosieve Opruimingsdienst heeft de bom opgeruimd.
14:30

Politie vangt gezochte crimineel

Op een Lochemse camping is een voortvluchtige Duitser (42) opgepakt, die gevangenisstraffen van 4 en 6 jaar cel opgelegd heeft gekregen in België in 2022. De man was als leidinggevende verbonden aan de motorclubs Satudarah en No Surrender.
13:25

Auto te water

Op Kanaal Noord in Beemte Broekland ging een personenauto rond lunchtijd kopje onder in het Apeldoorns Kanaal. Het ging mis toen de automobilist schrok en aan het stuur trok. De man kwam met zijn auto in het kanaal terecht maar wist zich zelf tijdig uit het voertuig te bevrijden. De man is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Omdat het om een grote auto gaat en deze in zijn geheel onder water ligt, gaat de berging nog enige tijd in beslag nemen. Ook omdat de auto in het midden van het kanaal ligt.
De gezonken auto in het Kanaal Noord.
De gezonken auto in het Kanaal Noord. © Luciano de Graaf