Achterhoek

Bloedheet bloemencorso, zo verliep het

'Zandstorm' van Groep Marneth tijdens het Bloemencorso Lichtenvoorde 2023.
'Zandstorm' van Groep Marneth tijdens het Bloemencorso Lichtenvoorde 2023. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Zondag trokken de praalwagens weer door Lichtenvoorde voor de jaarlijkse bloemencorso. Niet vaak was het zo warm als dit jaar. Voor het publiek en de wagenbouwers mag het de pret niet drukken.
Het is altijd de vraag van de dag. Welke wagen maakt het meeste indruk op de jury? Vorig jaar ging corso-groep Hooiland er met de winst vandoor. Hun Goudvis was volgens de jury een 'echte goudvis'. Maar ook Cowboys van Lansink Bluiminck trok veel bekijks.
Dat was vorig jaar. Dit jaar waren mensen lyrisch over de wagen Dekmantel van Veur Mekare. De winst ging echter naar Geschud(t)voor hun wagen Berenbos.
Bekijk hier de uitzending van 2023:

Uitslag bloemencorso Lichtenvoorde

Het Bloemencorso in Lichtenvoorde is gewonnen door corsogroep Geschud(t) met de wagen met twee bomen in de vorm van een beer: 'Berenbos'.

De tweede prijs, maar óók de publieksprijs, was voor de corsowagen 'Dekmantel' van de jonge corsogroep Veur Mekare?! Die wagen verbeeldde een wolf, die uit zijn schaapskleren tevoorschijn komt.

De derde prijs is voor corsogroep Vedut Nogal, met hun wagen 'Maritiem': zeepaardjes die een soort onderzeese tank voorttrekken.

Corsowagen 'Berenbos'
Corsowagen 'Berenbos' © Bloemencorso Lichtenvoorde
Corsowagen 'Dekmantel'
Corsowagen 'Dekmantel' © Bloemencorso Lichtenvoorde
Corsowagen 'Maritiem'
Corsowagen 'Maritiem' © Bloemencorso Lichtenvoorde