liveblog | 10 september

Sportfietser gewond • politie beëindigt feest

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 september, 15:40 uur
zondag 10 september
15:40

Gewonden bij bloemencorso

Bij het bloemencorso in Lichtenvoorde zijn vier personen lichtgewond geraakt, nadat een deel van de praalwagen afbrak. Het ging om de staart van een groot reptiel. Door het incident begon het corso later dan gepland. Toegesnelde EHBO-ers konden een aantal van de lichtgewonde personen behandelen, anderen moesten naar de huisartsenpost.
Het publiek van het Bloemencorso in Lichtenvoorde moest iets langer geduld hebben vanwege een incident met een praalwagen.
Het publiek van het Bloemencorso in Lichtenvoorde moest iets langer geduld hebben vanwege een incident met een praalwagen. © Omroep Gelderland
13:20

Sportfietser gewond in Laag-Soeren

In het bos bij Laag-Soeren is zondagmiddag een sportfietser gewond geraakt, zo meldt een videocorrespondent ter plaatse. De persoon op een mountainbike zou na een val gewond zijn geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. © Persbureau Heitink
13:15

Straat Nijmegen weer vrij

De straat in Nijmegen waar een explosief werd gevonden, is weer vrij. Inmiddels meldt de politie dat het aangetroffen materiaal onschadelijk is gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse ging het om een brandbom. De politie zou het explosief hebben aangetroffen tijdens een lopend onderzoek.
De politie deed onderzoek bij de vondst van het explosief.
De politie deed onderzoek bij de vondst van het explosief. © Persbureau Heitink
10:45

Explosief materiaal gevonden in Nijmegen

De politie heeft een straat in Nijmegen afgezet vanwege de mogelijke aanwezigheid van iets explosiefs.
07:50

Politie maakt einde aan feest

Update: Na een gesprek met de organisator van het feest kon het rustig beëindigd worden. Er zijn geen aanhoudingen verricht, zo meldt een woordvoerder van de marechaussee.
De politie heeft met de marechaussee in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegaal feest in Schaarsbergen. Dat was aan de hand op het defensieterrein Arnhemse Heide, zo meldt de politie.
Er waren veel agenten ter plaatse, zo zegt een videocorrespondent ter plaatse
De politie kreeg in de nacht meldingen van harde muziek. Er zouden tientallen mensen aan het raven zijn op het terrein. Het feest is in overleg met de politie beëindigd. De bezoekers van het feest verlieten op het oog zonder gedoe het terrein.
De politie bij het gebied waar het feest zou zijn.
De politie bij het gebied waar het feest zou zijn. © Luciano de Graaf
Het terrein ligt er in de ochtend weer vredig bij.
Het terrein ligt er in de ochtend weer vredig bij. © Persbureau Heitink
07:45

Gewonde in Zaltbommel

Bij een incident in Zaltbommel is in de nacht van zaterdag op zondag een man zwaargewond geraakt. Dat meldt een videocorrespondent ter plaatse.
Inmiddels is meer duidelijk over het voorval.
Hulpdiensten zijn massaal aanwezig.
Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. © Meesters Multi Media