liveblog | 8 september

Vrachtwagen blokkeert A73 • getuigen zedendelict gezocht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 september, 22:12 uur
22:12

Gekantelde vrachtwagen blokkeert hele A73

De snelweg A73 is vanaf afrit Malden dicht. De oorzaak is een gekantelde vrachtwagen, die de hele A73 blokkeert. Er ligt veel rommel op de weg. Rijkswaterstaat verwacht dat de afhandeling van het ongeluk nog de hele nacht duurt.
Verkeer richting Venlo wordt vanaf knooppunt Ewijk omgeleid via de A50, A2 en A67.
21:30

Politie zoekt getuigen zedenincident

Agenten zoeken getuigen van een zedendelict dat woensdagmiddag plaatsvond in Park Zuidbroek in Apeldoorn. De afgelopen dagen liet de politie nog niets los en dat leidde tot onrust bij sommige buurtbewoners.
Er is inmiddels meer bekend. Bij het incident is volgens het onderzoeksteam een stevige man betrokken. Ook zoekt de politie meerdere getuigen, die in het park waren. Onder wie drie vrouwen en een kind op een fiets. Ook komt de politie graag in contact met mensen die wel eens in het park vissen.
15:40

Automobilist raakt onwel

Op de Noordsingel in Duiven is een automobilist vrijdagmiddag onwel geworden en tegen een lantaarnpaal gebotst.
Rond 14.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeluk ter hoogte van de oprit naar de A12. De bestuurder was van de weg geraakt en had daarbij een lantaarnpaal uit de grond gereden.
Volgens een 112-fotograaf ter plaatse is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en moest daardoor worden afgesleept. Het verkeer richting de opritten van de A12 had de nodige hinder van het ongeval.
De auto raakte zwaar beschadigd
De auto raakte zwaar beschadigd © Roland Heitink
12:12

Lange vertraging op A12

Op de A12 moesten weggebruikers vrijdag rekening houden met een lange vertraging tussen de Duitse grens en Arnhem. Bij Duiven was een bestelbus met aanhanger geschaard. Het ongeval zorgde voor 80 minuten vertraging richting Arnhem.
Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur. De bestelbus schaarde en versperde daardoor een deel van de weg. De rechterrijstrook was afgesloten na het ongeval, het verkeer werd om het ongeluk heen geleid.
In tegengestelde richting ontstond tussen Arnhem-Noord en Zevenaar een file van zo'n 9 kilometer. Die veroorzaakte een vertraging van bijna 25 minuten.
De vertraging ontstond nadat een bestelbus met aanhanger schaarde.
De vertraging ontstond nadat een bestelbus met aanhanger schaarde. © Rijkswaterstaat / X
11:16

Derde verdachte fataal ongeval Zeddam nog vast

De politie heeft donderdag twee mannen vrijgelaten, die afgelopen zondag betrokken waren bij een ernstig ongeluk in Zeddam. Bij dat ongeluk kwam een 67-jarige motorrijder om het leven en raakte zijn 62-jarige passagiere ernstig gewond. Een derde verdachte, naar nu blijkt een 24-jarige man uit Ede, zit nog vast.
09:57

Zeven mannen vast voor mishandeling

Voor een zware mishandeling op het Velperplein in Arnhem zijn zeven mannen opgepakt. Ze zitten allemaal nog vast. De mishandeling gebeurde in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag. Twee mannen van 28 en 30 kregen ruzie met een groep mannen. De twee slachtoffers zouden veelvuldig zijn geschopt en geslagen. Alle verdachten zijn tussen de 20 en 26 jaar oud. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.