Arnhem en omstreken

Burgemeester Arnhem doet aangifte van bedreiging van wethouder

Marco en zijn huisje op het park van Gillis.
Marco en zijn huisje op het park van Gillis. © Eigen foto/Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch heeft aangifte gedaan tegen Marco Besselink, een bewoner van het Arnhemse vakantiepark van Peter Gillis. Besselink stuurde een mail naar de verantwoordelijk wethouder, nadat de rechter woensdag besloot dat Besselink het park toch moet verlaten. Die mail is als bedreigend ervaren.
"U heeft mij dakloos gemaakt. Ik ga u ook dakloos maken", mailde Marco aan de wethouder. "Wat u mij heeft aangericht, ga ik u persoonlijk laten voelen."
Daarop viel de politie nog diezelfde avond rond 23.30 uur zijn woning binnen, vertelt Marco. "Ze klopten aan de voor- en achterkant op de ramen. Vervolgens vertelden ze van de aangifte."

'Geen spijt'

De mail was een reactie vanuit emotie, stelt Marco. Spijt heeft hij er niet van. "Maar ik ga hem absoluut niet fysiek bedreigen, hoor. Het zal ook bij deze ene keer blijven. Ik heb hem willen laten inzien waar hij mee bezig is."
"Al vanaf 2019 dreigen ze ons dakloos te maken", ervaart Marco het streven van de gemeente om een einde te maken aan de vaste bewoning op het park van de realityster. "En ons helpen? Met boetes, ja. Het interesseert ze gewoon niet."

'Bedreiging is onacceptabel'

Marcouch laat weten dat bedreigingen voor hem onacceptabel zijn. "Mensen mogen altijd kritiek hebben of het ergens oneens over zijn. Ze mogen ook met recht boos zijn. Maar bij bedreigingen doe ik aangifte, net zoals bij geweld. Daarom doe ik namens de gemeente aangifte vanwege de bedreiging van een collega."
De politie zegt inderdaad bij een bewoner aan de deur te zijn geweest na een verstuurde mail. "Op basis van de inhoud van de mail is er een zogenoemd stop-gesprek gevoerd." Over de inhoud daarvan wil de politie verder niets kwijt.