Stedendriehoek

Hiphopper Young Teach wil Gelderland veroveren

Pieter aka Young Teach is deelnemer van het Regio Songfestival Gelderland
Pieter aka Young Teach is deelnemer van het Regio Songfestival Gelderland © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het leven is leven en vrolijkheid is belangrijk. Die boodschap wil de 25-jarige Pieter Lammens uit Apeldoorn aan zo veel mogelijk mensen overbrengen. De goedlachse deelnemer aan de voorronde van het Regio Songfestival liet bij zijn performance in De Week van Gelderland zijn positieve energie stralen tijdens zijn rap-hiphopsong 'Saldo'. Jurylid Willem te Molder is enthousiast.
Pieter maakt muziek onder de artiestennaam Young Teach en kan er ook van leven. "Ik maak poprap en hiphop met veel popinvloeden. Ik noem mijzelf ook wel de autotune volkszanger", grapt de jonge rapper, die zegt veel op te treden in voetbalkantines. Hij maakt mensen graag blij met zijn muziek. "Je moet jezelf niet zo serieus nemen en optimistisch in het leven staan."
Pieter is afgestudeerd onderwijzer en zegt dat hij 'ooit' wel weer voor de klas zal staan. Op dit moment leeft hij echter zijn droom als rapper. "Ik kan nu mijn geld verdienen met mijn muziek. Er zijn al heel veel dingen die al super goed gaan, maar ik blijf alleen maar dromen." De droom van de rapper is om landelijk bekend te worden, te beginnen bij Gelderland. "Ik zou nu eerst graag de regio Gelderland willen representeren en laten zien dat deze rapper er ook is."
Kijk het optreden van Young Teach in De Week van Gelderland terug:
Young Teach in De Week van Gelderland

Op 4 november vindt het eerste Regio Songfestival plaats in Utrecht. Iedere provincie doet mee en Pieter is een van de kandidaten in de voorronden van Gelderland. Samen met vijf andere kandidaten nemen zij het de komende weken tegen elkaar op. Benieuwd wie de andere vijf kandidaten zijn? Kijk hier.

Pieter wil graag Gelderland vertegenwoordigen met zijn raplied Saldo, een nummer over zijn ervaring als student. "Als je dan net je studiefinanciering binnen hebt en je daardoor het idee hebt dat je de hele avond geld hebt, maar helaas, dat blijkt dat niet zo te zijn. De pinpas kan echt leeg."

Meer weten over Young Teach? Bekijk zijn artiestenpagina.