Rivierengebied

Gruwelijke verkrachting en poging tot doodslag: 8 jaar cel geëist

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © Sasint, CC0 / beeldbewerking Omroep Gelderland
TIEL - "Beestachtig! Wat een gruwelijke nachtmerrie heeft deze vrouw doorstaan”. Zo omschreef de officier van justitie de verkrachting en de poging tot doodslag, waarvan een 21-jarige man uit Tiel wordt verdacht. De eis voor zijn daad is 8 jaar cel.
Op 10 januari van dit jaar werd in Tiel een 38-jarige vrouw op straat aangetroffen. Zij zat onder de blauwe plekken, verloor bloed en riep om hulp. Ze woonde bij de verdachte in huis en vertelde dat ze met een brandblusser en een stang van een stofzuiger was geslagen.

Botbreuken en bloeding in hersenen

De vrouw is in elkaar geslagen en op vernederende wijze verkracht. Ze had meerdere bloedingen in het hoofd en botbreuken in het gezicht, gebroken ribben, en bloedingen in de longen. Volgens de officier is het een wonder dat de vrouw levend kon ontsnappen.
De verdachte heeft in eerste instantie bekend, maar kwam daar later op terug. De politie luisterde telefoongesprekken af tijdens het onderzoek en daarin zei de verdachte onder andere: “Ik heb *** kapotgeslagen. Ik ben gevlucht. Ik heb haar tanden en alles weggeslagen. Ik heb haar vermoord. Heel gruwelijk."
Getuigenverklaringen waren er ook: “Hij schopte tegen haar aan alsof ze een voetbal was. Hij schopte haar overal, ook tegen haar hoofd. Hij heeft haar meerdere keren geschopt."
De verdachte vluchtte na zijn daad op 10 januari naar Duitsland. Twee dagen later werd hij in Duitsland opgepakt.