Noord-Veluwe

Campings 'ramvol' door mooi nazomerweer

Het is momenteel goed toeven op de camping
Het is momenteel goed toeven op de camping © archief ANP
OENE - De nazomer is een zegen voor veel Gelderse campings. In juli en begin augustus kampten behoorlijk wat (kleine) campings nog met een flinke terugloop in het aantal gasten vanwege het wisselvalige weer, maar inmiddels is het weer volle bak. Op sommige campings is zelfs geen plekje meer te krijgen.
Bij camping De Grote Bremen in Oene zijn ze maar al te blij met dit toetje van de zomer. "We staan bijna helemaal vol. Het is nu drukker in deze periode van het jaar dan andere jaren", vertelt Bert ter Beek.
Als eigenaar van een kleinschalige boerencamping met 25 plaatsen is hij erg afhankelijk van het weer. "Veel gasten boeken bij ons vaak last-minute en komen alleen bij mooi weer. Juli was voor ons dan ook een slechte maand. We zijn blij dat het einde van augustus en nu begin september goed zijn qua weer en het aantal bezoekers weer aantrekt. Dat maakt onze mindere start van de zomer toch weer grotendeels goed."

'Al dagenlang nee verkopen'

Dat het aantal campinggasten door het mooie nazomerweer opnieuw aantrekt ziet ook Joke Schieving, eigenaar van SVR Camping Bomhofshoeve in Beemte-Broekland. Ze heeft het momenteel ontzettend druk. "We zitten ramvol. Het is nu en ook de afgelopen week echt superdruk. Iedereen wil nog een plekje bemachtigen met het mooie weer."
Vooral veel ouderen weten de camping van Schieving de laatste tijd goed te vinden. "We hebben inderdaad veel oudere gasten. Deze bezoeken ons vaak bij goed weer en gaan ook direct weer weg als de vooruitzichten slecht zijn." De eigenaar van de camping in Beemte-Broekland moest de afgelopen dagen echter vooral mensen teleurstellen. 'We moeten inderdaad helaas al dagenlang nee verkopen, we hebben gewoon geen plek meer."
Vakantiegasten genieten volop van de zon en de hitte op de camping:
Nazomer zegen voor campings: