Arnhem en omstreken

'Lekkere beat, lekkere rock!', zegt Robin over nieuwe Stones-plaat

Ron Wood, Mick Jagger en Keith Richards van de Rolling Stones
Ron Wood, Mick Jagger en Keith Richards van de Rolling Stones © AFP
ARNHEM - "Lekkere beat, lekkere rock!" Zo klinkt het nieuwe Rolling Stones-nummer Angry in de oren van Arnhemmer Robin Scherrenburg. De voorzitter van Stones-fanclub Forty Licks is blij met het voorproefje van het nieuwe album Hackney Diamonds.
Nieuwe muziek moet je altijd een paar keer horen, een paar keer achter elkaar draaien, vindt Scherrenburg. En dat deed hij al met het nieuwste nummer van de Stones, dat woensdag vanuit Londen wereldwijd werd gepresenteerd. Scherrenburg keek al jaren uit naar dat moment, want het laatste echte nieuwe album van de wereldberoemde en beruchte rockers dateert al van 2005.

Allerminst bejaardenrock

Gitarist Keith Richards is 79 jaar, zanger en podiumbeest Mick Jagger tikte zelfs de 80 jaar al aan. Is het dan bejaardenrock, dat nieuwe album van de Stones? Allerminst, vindt de Arnhemse fanclubvoorzitter. "Je kunt op die leeftijd langzaam afglijden naar 'alleen maar ballads', maar dat doen de Stones niet. Het is echt rock-achtig, gewoon rock 'n roll. Als ik het nummer hoor, denk ik 'dit zijn de Stones, dit is goed'. Ik ben heel dus heel benieuwd naar het hele album."
Op de nieuwe plaat speelt Paul McCartney van eeuwige concurrent The Beatles een deuntje mee, hebben de Stones beloofd. Ook de twee jaar terug gestorven Stones-drummer Charlie Watts is nog te horen op Hackney Diamonds. De nieuwe langspeler ligt op vrijdag 20 oktober in de winkel.

Magie

Op het podium zag Scherrenburg de Britse band al talloze keren. "Het blijft magie als ze opkomen. Wat vooral Mick Jagger voor elkaar krijgt, is fenomenaal. Ze hebben iets jeugdigs, het zijn nog gewoon schoffies. Dat is toch prachtig?"