Gelderse Vallei

Doodziek hondje 's nachts op straat gedumpt

Het hondje Muppet.
Het hondje Muppet. © Dierentehuis De Hof van Ede
EDE - Vol vlooien, ernstig vermagerd en niet in staat om op haar eigen pootjes te staan. Zo werd het doodzieke hondje Muppet 's nachts uit een busje gezet en aan haar eigen lot overgelaten. Een schokkend en uitzonderlijk geval, vindt het dierentehuis in Ede, die het hondje nu verzorgt.
Toen Muppet bij De Hof van Ede binnenkwam, 'stond de hartslag van alle dierverzorgers even stil', zeggen medewerkers op Facebook. Muppet zat van top tot teen onder de vlooien en lopen ging niet, omdat haar nagels centimeters lang waren. Kortom, het hondje was er slecht aan toe. Het personeel noemt het een 'schokkend' geval. Ze ontvangen naar eigen zeggen zelden zwerfhondjes die er zó slecht aan toe zijn.

Waar komt Muppet vandaan?

Dat is nog een groot puzzelstuk voor het dierentehuis. Het hondje werd 's nachts om 01.00 uur moederziel alleen gedumpt in de buurt van de Lunterseweg in Ede. Een vrouw in de omgeving zag het voorval toevallig gebeuren en belde de dierenbescherming.
Gelukkig maar, want hoewel Muppet er slecht aan toe was, knapt ze snel op in de opvang. Iedere dag neemt dan ook de hoop bij het dierentehuis toe 'dat ze het gaat overleven'.

Oproep

De Hof van Ede hoopt enkele vragen beantwoord te krijgen over de herkomst van het hondje. Wie in de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september, rond 01.00 uur, in de buurt is geweest van de Lunterseweg in Ede en daar iets bijzonders gezien heeft wat met Muppet te maken kan hebben, wordt gevraagd contact te leggen met het dierentehuis.