Rijk van Nijmegen

Persoon bovenop Waalbrug weigert naar beneden te komen

Leden van de Dienst Speciale Interventies proberen de persoon naar beneden te praten
Leden van de Dienst Speciale Interventies proberen de persoon naar beneden te praten © John Beckmann / Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Automobilisten die vanochtend Nijmegen in of uit willen, moeten rekening houden met vertraging. De Waalbrug is op dit moment afgesloten voor al het verkeer. Een persoon zit op het hoogste punt van de brug. Door de afsluiting staan er lange files rondom Nijmegen.
Er is veel politie op de Waalbrug, waaronder een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Deze eenheid wordt ook ingezet als arrestatieteam of om een gijzeling te beëindigen. Waarom de persoon bovenop de Waalbrug zit, is niet bekend.

Naar beneden praten

Leden van de DSI zijn inmiddels omhoog geklommen. Ze proberen de persoon naar beneden te praten. Maar het lijkt erop dat die niet uit eigen beweging naar beneden komt. Ondertussen hebben de hulpdiensten uit voorzorg een valkussen op de brug geplaatst.
Behalve de politie is ook de brandweer uitgerukt met onder meer een hoogwerker en een blusboot. "De brug is tot nader orde volledig gestremd. Aangeraden wordt om via de Oversteek uw weg te vervolgen", aldus de politie.
Uit voorzorg is er een valkussen geplaatst
Uit voorzorg is er een valkussen geplaatst © John Beckmann / Persbureau Heitink
De politie is met meerdere eenheden ter plaatse
De politie is met meerdere eenheden ter plaatse © John Beckmann / Persbureau Heitink