liveblog | 6 september

Baby vast in auto • wielrenners gewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 6 september, 21:45 uur
21:45

In de sloot om dier

Een automobiliste is woensdagavond in de sloot beland, nadat ze plotseling moest uitwijken voor een overstekend dier. Dat gebeurde op de Brinkeweg in Winterswijk Miste. De vrouw was volgens een 112-verslaggever onderweg van Winterswijk naar Winterswijk Miste toen het misging. Door haar onverwachte manoeuvre belandde de auto in de linkerzijde in de berm.
Daarna schampte het voertuig een boom en belandde het met de neus in de sloot. De bestuurster is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, maar lijkt geen ernstige verwondingen te hebben overgehouden aan het ongeval.
De auto belandde na het uitwijken in de sloot.
De auto belandde na het uitwijken in de sloot. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
20:43

Auto's botsen in Arnhem

Bij een aanrijding op de Apeldoornestraat in Arnhem is woensdag zeker één gewonde gevallen. Rond 19.45 uur ging het mis ter hoogte van het Rembrandttheater. Daar botsten door onbekende oorzaak twee auto's op elkaar. Eén van beide bestuurders is naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk raakte hij onwel tijdens of na de aanrijding. De politie sloot de weg af na het ongeval. Na ongeveer een uur kon de weg weer open.
Bij de aanrijding waren twee auto's betrokken.
Bij de aanrijding waren twee auto's betrokken. © Persbureau Heitink
19:26

Veel ambulances voor ongeval

Zeker twee wielrenners zijn woensdagavond ten val gekomen op de Woeste Hoefweg tussen Hoenderloo en Beekbergen. Op het ongeval kwamen maar liefst zes ambulances en een traumahelikopter af, dus mogelijk zijn er nog meer wielrenners bij betrokken.
Het ongeluk gebeurde rond 18.45 uur. Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk. Op de plek van het ongeval staan meerdere wielrenners stil, dus mogelijk ging om een groep. Twee wielrenners zijn volgens een fotocorrespondent afgevoerd naar het ziekenhuis.
De weg is afgesloten voor hulpverlening en onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Ambulances op de Woeste Hoefweg.
Ambulances op de Woeste Hoefweg. © Luciano de Graaf
19:15

Baby opgesloten in auto

De brandweer is woensdag in actie gekomen voor een baby die opgesloten zat in een auto aan de Dreef in Zutphen.
Het incident speelde op de parkeerplaats van een speelparadijs. Bij vertrek werd de baby in de maxicosi in de auto gezet. Daarna ging het portier dicht en sprong de auto op slot, zegt een 112-verslaggever die ter plaatse is gegaan.
De autosleutel zat nog in een tas die voorin stond, dus kon de deur niet meer worden geopend. Toegesnelde brandweerlieden sloegen een autoruit in om de baby uit de auto te bevrijden.
De brandweer sloeg in Zutphen een ruit in om de baby te bevrijden.
De brandweer sloeg in Zutphen een ruit in om de baby te bevrijden. © Persbureau Heitink
17:55

Problemen op A73

Afgevallen lading zorgt woensdag aan het begin van de avond voor oponthoud op de snelweg A74 tussen Wijchen en Beuningen. Er liggen onderdelen van turbines op de weg. Daardoor is ook het asfalt beschadigd.
De ravage is groot.
De ravage is groot. © Fonny van Zuijlen
17:10

Politie zoekt dievegge

De politie in Ede heeft een foto verspreid van een vrouw die ze zoeken. Ze verdenken haar van winkeldiefstal.