Arnhem en omstreken

Overleden militair was net begonnen aan basisopleiding

Exterieur van de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
Exterieur van de Oranjekazerne in Schaarsbergen. © ANP
ARNHEM - De 31-jarige militair die dinsdag overleed in het ziekenhuis, was bezig aan de eerste periode in zijn basisopleiding bij Defensie. Hij werd maandag onwel tijdens een oefening op de kazerne in Schaarsbergen en is daarna met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed hij dinsdag.
Over de fysieke achtergrond van de overleden militair kan een woordvoerder van het ministerie van Defensie nog niets zeggen. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden en doet gaandeweg dit onderzoek geen uitspraken.
De groep waar de militair in opleiding deel van uitmaakte, trok al zeker enkele weken met elkaar op. Of, en zo ja in welke vorm deze groep de oefeningen de komende tijd vervolgt, is aan de commandant van de groep in kwestie. Die bepaalt hoe het nu verder gaat, zegt een woordvoerder van Defensie.
De nabestaanden van de militair krijgen geestelijke bijstand vanuit Defensie, net als de collega-militairen in opleiding. Op de kazerne in Schaarsbergen zal de Nederlandse vlag halfstok worden gehangen om stil te staan bij het overlijden van de militair. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.