Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Bloed op de muur, 'vrouw doodde partner met bijl in huis'

De politie doorzocht de woning op 23 mei van dit jaar zeer grondig.
De politie doorzocht de woning op 23 mei van dit jaar zeer grondig. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Haar partner werd al maanden vermist, maar lag al die tijd dood in de kruipruimte van hun huis in Elst. Zij was degene die hem met een bijl om het leven bracht en het lichaam daarna verborg, denkt het Openbaar Ministerie. Dat verdenkt de vrouw dan ook van moord op haar partner in september vorig jaar.
Al sinds september 2022 was er geen teken van leven meer vernomen van de 57-jarige man, die werd vermist. Naarmate het onderzoek vorderde, werd het scenario van een bewuste vrijwillige verdwijning steeds minder aannemelijk.
Op zeker moment viel de verdenking op de vrouw. Daarom werd op 23 mei het huis waar de twee woonden doorzocht. Bij die zoektocht ontdekten agenten het zielloze lichaam van de man. De vrouw werd aangehouden en vastgezet, waarna het onderzoek verderging.

Zoektocht naar bijl

Afgelopen maandag en vrijdag deed de politie weer onderzoek in de woning. Agenten zochten onder meer naar een bijl, die met een pinpas van de verdachte is gekocht bij de Welkoop. Ook is er onderzoek gedaan naar een dekbedhoes, kussensloop en matras en bloedspatjes op een slaapkamermuur.
De vrouw wordt ervan verdacht dat ze haar partner op 16 september in Elst hem van het leven beroofde. Dat zou ze hebben gedaan door meerdere keren met een bijl op zijn hoofd te hebben geslagen.
De Forensische Opsporing aan het werk in Elst.
De Forensische Opsporing aan het werk in Elst. © Persbureau Heitink
De officier van Justitie zei in de rechtbank dat de vrouw gezegd heeft dat zij handelde uit noodweer. Het zou volgens haar op de overloop zijn gebeurd. Maar er zijn ook bloedspatten aangetroffen op de muur van de slaapkamer. De vrouw zou gezegd hebben dat die spatten daar terecht zijn gekomen door een bloedneus van de man voor zijn dood.

Bloedspatten oververfd

De spatten zijn met een spuitbus overgeverfd. De vrouw zegt volgens de officier van Justitie dat dat gebeurd is vóór de dood van de man. Maar uit betalingsgegevens blijkt dat er bij de Action een spuitbus gekocht is, nadat de man is overleden.
De vrouw moet nog een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan. De rechtszaak gaat 7 november verder.