Stedendriehoek

Neergestoken vrouw overlijdt op straat

Om het slachtoffer zijn schermen geplaatst
Om het slachtoffer zijn schermen geplaatst © Luciano de Graaf
APELDOORN - In Apeldoorn is dinsdagochtend een vrouw neergestoken. Volgens de politie is het slachtoffer overleden en is er inmiddels een verdachte aangehouden.
Het incident gebeurde aan de Casper Fagelstraat in het Staatsliedenkwartier. Hulpdiensten kwamen na de melding massaal ter plaatse. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

'Onder schot gehouden'

Een woordvoerster van de politie kan nog niets zeggen over de toedracht van de steekpartij en de identiteit van het slachtoffer en de verdachte. Volgens buurtbewoners gaat het om een conflict in de relationele sfeer.
De verdachte zou door de politie onder schot zijn gehouden en daarna geboeid zijn afgevoerd. De politie zegt dat de aangehouden persoon een man is zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij wordt gehoord over zijn betrokkenheid.
De straat is ruim afgezet met lint. Ook zijn er schermen om de overleden vrouw geplaatst. De politie is een groot onderzoek gestart. Daarvoor wordt een PD-unit, een mobiel kantoor, in de straat gezet. Agenten praten ondertussen met buurtbewoners.
Kijk naar beelden van de plek van de steekpartij:
Vrouw doodgestoken in Apeldoorn