Gelderse Vallei

Centrum van Ede afgesloten vanwege Ladies Tour

De Simac Ladies Tour in 2021
De Simac Ladies Tour in 2021 © ANP
EDE - Wie deze dinsdag naar het centrum van Ede wil, kan dat het beste lopend of met de fiets doen. Dat zegt de gemeente. Een deel van het centrum van de stad is afgesloten vanwege een internationale wielerkoers.
In Ede start vanmiddag de Simac Ladies Tour. Dat is een grote wielerwedstrijd voor vrouwen. Daarvoor zijn het centrum en een aantal wijken daaromheen tussen 12.00 en 18.00 uur minder goed bereikbaar. Op vaste plekken kunnen voetgangers en fietsers het parcours oversteken. Daar staan verkeersregelaars. De gemeente Ede heeft op haar eigen site exact aangegeven welke straten en parkeerplaatsen afgesloten zijn.

Dwars door Ede

De wielerronde start met een proloog: een korte tijdrit van 2,4 kilometer. De eerste renster vertrekt om 14.00 uur vanaf de Molenstraat. De laatste finisht om 16.00 uur op het Raadhuisplein. De wielrensters leggen daarbij een parcours af dat dwars door het centrum van Ede gaat.
Zondag vindt in Arnhem de laatste etappe van de wielerwedstrijd plaats. Ook dan moeten mensen in en rond Arnhem, zoals bij de Posbank, rekening houden met afzettingen en omleidingen.

Afscheid Annemiek van Vleuten

Organisator Thijs Rondhuis hoopt dat het druk wordt, want de hele wereldtop verschijnt aan de start. Hij somt op: "We hebben de olympisch kampioen Annemiek van Vleuten, we hebben de wereldkampioen Lotte Kopecky, we hebben de winnares van de Tour de France voor vrouwen Demi Vollering, en we hebben de snelste sprinter van de wereld Lorena Wiebes. Beter wordt het niet."
Annemiek van Vleuten uit Wageningen neemt deze week in de Ladies Tour afscheid van het profpeloton. Organisator Rondhuis is blij dat ze dat in zijn ronde doet: "Het past heel erg goed. Ede is de achtertuin van Annemiek. Arnhem is ook niet ver weg. Dus dat ze de Ladies Tour heeft uitgekozen om juist hier haar laatste wedstrijd te rijden, daar zijn we echt heel erg blij mee."