Liemers / Achterhoek

Automobilist slaat op de vlucht na ernstig ongeluk

De opzittenden van de motor raakten zwaargewond
De opzittenden van de motor raakten zwaargewond © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
ZEDDAM - In Zeddam heeft zondagochtend een ernstig ongeluk plaatsgevonden waarbij een motor en een auto betrokken waren. Volgens een videocorrespondent ter plaatse reed de automobilist na het ongeluk door en botste enkele honderden meters verderop tegen een boom. Daarna sloeg hij, samen met twee andere inzittenden, te voet op de vlucht.
Update: de motorrijder is overleden, de vrouw die achterop zat is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde rond 11.15 uur op de Drieheuvelenweg. Door nog onbekende oorzaak kwamen de motorrijder en de personenauto met elkaar in botsing. De motor belandde op het asfalt en volgens de videocorrespondent raakten de twee opzittenden, een man en een vrouw, zwaargewond.
De automobilist ging na het ongeluk in plaats van te stoppen ervandoor. Die vluchtpoging kwam hem duur te staan; een paar honderd meter verderop, aan de 's-Heerenbergseweg, botste de man met zijn personenauto tegen een boom.

Aanhouding

Behalve de bestuurder zaten er volgens de correspondent nog twee inzittenden in de auto. Alle drie gingen er te voet vandoor. Een man werd door agenten korte tijd later aangehouden en is met gezichtsletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Een andere man zou later deze zondag zijn aangehouden. De politie heeft dit nog niet bevestigd.
De man en de vrouw op de motor zijn inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. De Drieheuvelenweg en de 's-Heerenbergseweg zijn vanwege politieonderzoek afgesloten. Naar verwachting duurt dit tot zeker 15.00 uur.