Noord-Veluwe

Politie schiet op auto tijdens wilde achtervolging

Meerdere politievoertuigen raakten beschadigd
Meerdere politievoertuigen raakten beschadigd © Omroep Gelderland
NIJKERK/HARDERWIJK - Bij een wilde achtervolging rond Nijkerk en Harderwijk heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag op een gestolen auto geschoten. Dat gebeurde nadat de bestuurder uit alle macht probeerde te ontkomen.
Rond 02.15 uur zagen agenten een verdacht voertuig rijden op de A28 bij Nijkerk. De auto stond als gestolen geregistreerd, meldt de politie een dag later. De bestuurder kreeg een stopteken, maar de man negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor.

'Levensgevaarlijke capriolen'

De achtervolging ging vervolgens onder meer door Harderwijk. Ondertussen haalde de bestuurder volgens de politie 'levensgevaarlijke capriolen' uit. "Meerdere politievoertuigen raakten beschadigd. Agenten besloten een van de banden van het voertuig lek te schieten, maar ook daarna reed de man door", vertelt een politiewoordvoerder.
Bij Strand Nulde reed het voertuig door een slagboom heen en belandde vervolgens in een sloot. Maar de bestuurder gaf het niet op; hij ging er rennend vandoor, stak de A28 over en kon vervolgens worden aangehouden. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit nog vast. Het onderzoek loopt, aldus de politie.