Gelderland

Ook deze Gelderlanders werken al jaren voor dezelfde baas

Silvia Teerink (56) vierde afgelopen week als kapster een bijzonder jubileum.
Silvia Teerink (56) vierde afgelopen week als kapster een bijzonder jubileum. © Omroep Gelderland
Al veertig jaar werkt de 56-jarige Silvia Teerding bij dezelfde kapsalon in Zelhem. Bijzonder, want steeds meer mensen kiezen ervoor om met enige regelmaat te switchen van baan. Toch is zij niet de enige Gelderlander die al jaren voor dezelfde baas aan de slag is.
"1 juni dit jaar ben ik veertig jaar werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Nog steeds met heel veel plezier", reageert Linda van de Vosse onder onze Facebookpost. "Al aardig op weg! 35 jaar bij dezelfde werkgever", zegt Sandy van Stuyvenberg. Ada Wimmenhove-de Mol uit Rheden had afgelopen vrijdag nog iets te vieren. "41 jaar bij dezelfde werkgever".
Ook Liesbeth Bruggemans-Driessen is al aardig op weg: "Als de overheid de AOW-leeftijd op blijft rekken dan ga ik de veertig jaar bij de huidige werkgever halen en heb dan in totaal vijftig jaar fulltime gewerkt. Ik heb nog even: ik ben van 1971 en in 1990 begonnen met werken, ik ben ‘pas’ 33 jaar onderweg."

'Niet meer dan normaal'

Melissa van Gelder vindt het 'niet meer dan normaal' dat werknemers bij hun baan blijven plakken. "Je maakt verbinding binnen het bedrijf en je klanten, en draagt je kennis over. Dat is alleen maar goed voor je bedrijf. Ik heb zelf ook jaren voor dezelfde werkgever gewerkt tot ik in de WAO terecht kwam 23 jaar geleden. Mijn man is en was ook geen baanhopper."
De man van Wilma Hendriksen was ook van plan om bij hetzelfde bedrijf te werken, maar het liep (noodgedwongen) anders. "Mijn man was 34 jaar bij zijn baas. Maar zijn baas is afgelopen november overleden, anders was hij er nu nog geweest."

'Niet aan mij besteed'

Altijd maar bij dezelfde werkgever blijven, is niet voor iedereen weggelegd. "Niet aan mijn besteed", reageert Kitty te Brake uit Groenlo. "Ik vind het ook ongezond. Je ziet nooit eens iets anders."
Voor sommigen kan het veranderen van baan ook een verkeerde keuze zijn, zoals voor Henk Bouwman uit Driel. "Ik dacht na twintig jaar dat het gras ergens anders groener zou zijn. Nou niet dus. Ik was blij dat ze contact met me zochten of ik niet terug wilde komen." Zijn advies: "Als je ergens op je plek zit en je voelt je er goed bij, blijf."