Liemers

Man wordt beroofd, mept overvaller met wandelstok

Hulpdiensten in de Kerkstraat in Aerdt na de overval.
Hulpdiensten in de Kerkstraat in Aerdt na de overval. © Persbureau Heitink
AERDT - De politie zoekt getuigen van een gewelddadige woningoverval van afgelopen dinsdag in Aerdt. Een man werd bij zijn eigen huis overgoten met een bijtende vloeistof. Na een vluchtpoging, wist hij zijn belager met een wandelstok van zich af te slaan.
Volgens de politie belde dinsdagavond na 22.00 uur een man aan bij een woning op de Kerkweg in Aerdt. Deze man maakte zijn slachtoffer duidelijk dat hij op zoek was naar geld.
Toen de bewoner aangaf geen geld te hebben, kreeg hij een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten.

Naar boven gevlucht

Met brandende ogen vluchtte de bewoner naar de bovenverdieping, waar hij zich verschanste in de slaapkamer. Daar liet de indringer zich echter niet door tegenhouden. Pas toen de bewoner naar zijn belager uithaalde met een wandelstok, koos deze het hazenpad.
Het slachtoffer werd nagekeken door opgeroepen ambulancepersoneel, maar hij was niet gewond. De schrik zat er desalniettemin goed in.

Getuigen gezocht

Wie rond het moment van de woningoverval iets verdachts meent te hebben gehoord, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De politie benadrukt 's avonds niet zomaar de deur te openen voor onverwacht bezoek, "ook in het rustige Aerdt."
De voordeur raakte bij de overval beschadigd.
De voordeur raakte bij de overval beschadigd. © Persbureau Heitink