Gelderse Vallei

Extra controles bij fietstunnel Ede na incidenten

De Somatunnel onder het spoor in Ede.
De Somatunnel onder het spoor in Ede. © Google Streetview
EDE - De politie gaat extra controleren bij de Somatunnel onder het spoor in Ede. Aanleiding zijn meerdere incidenten in de fietstunnel in korte tijd.
Op vrijdag 25 augustus werd een vrouw die met een jong kind op een bakfiets zat, aangetikt door een automobilist die daar niet mocht rijden. Daar ging een verkeersconflict aan vooraf. De politie zoekt getuigen van het voorval. Een dag later was er op dezelfde plek een diefstal met geweld. Nog een dag later was er sprake van een nachtelijke mishandeling door jongeren.

Geen aanhoudingen

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de incidenten. Wel staan dus extra controles gepland. "Die zijn voornamelijk gericht op bromfietsers maar ook andere overtredingen worden meegenomen", meldt een politiewoordvoerder.
Het voornemen is vooral om van donderdag tot en met zaterdag een extra oog in het zeil te houden. De mishandeling lijkt volgens de politie op uitgaansgeweld.
De Somatunnel ging in september 2016 open ter vervanging van de spoorwegovergang die daar eerder te vinden was. De gemeente laat weten dat het wijkteam de situatie bekijkt en indien nodig maatregelen neemt. Over eventuele aanpassingen aan de tunnel kan de gemeente nog niets zeggen.