Arnhem en omstreken / Achterhoek

Dit zijn de kandidaten van het Regio Songfestival in Gelderland

De Gelderse kandidaten van het Regio Songfestival.
De Gelderse kandidaten van het Regio Songfestival. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Er komt een Regio Songfestival van alle regionale omroepen. Artiesten uit de Nederlandse provincies strijden om de felbegeerde eerste prijs. Wie wordt de afgevaardigde van Gelderland? Dat moet blijken uit de speciale voorrondes. En de kandidaten van die voorrondes zijn bekend.
Vrijdag starten de voorrondes voor het Regio Songfestival bij Omroep Gelderland. Juryleden Emile Hartkamp en Willem te Molder hebben een selectie gemaakt van zes kandidaten, die vanaf 1 september de onderlinge competitie aangaan om Gelderland te mogen vertegenwoordigen op het Regio Songfestival.
Afgelopen maanden zijn er tientallen inzendingen binnengekomen van Gelderse muzikanten met ieder een uniek, zelfgeschreven nummer. Door de diversiteit aan inzendingen moest de jury in conclaaf. En met resultaat, want met trots presenteren zij de zes kandidaten:
Marcel Broekman en Sandra Vriese, RJ69 (Rob Janssen), AleXingt! (Alex van der Horst), Eric Heutinck, Young Teach (Pieter Lammens) en Felien (Femke Evalien).

De selectie

De diversiteit aan inzendingen bleek een belangrijk aspect waar de juryleden ook rekening mee hebben gehouden bij het maken van de selectie. Opvallend is dat er geen regioliedjes in streektaal zijn ingezonden: “Jammer,” vindt Te Molder, bassist en zanger van de Achterhoekse band Boh Foi Toch, “de inzendingen zijn allemaal Nederlandstalig, met veel verschillende muziekstijlen, dat dan weer wel”.
De Arnhemse muziekproducent en componist Emile Hartkamp sluit zich daarbij aan: “Er zitten nummers tussen die mij verrasten en waarvan ik dacht, dat heb je goed gedaan! We hebben er zin in om de beste naar de finale te sturen. Wie dat wordt? Geen idee, er kan maar zo iemand voor een verrassing zorgen.”

Maak kennis met de kandidaten

De Gelderse muzikanten maken zich klaar voor de wekelijkse opnames in het actualiteitenprogramma De Week van Gelderland. Vrijdag 1 september trapt Rob Janssen de voorrondes af. De live-uitzending is iedere vrijdag vanaf 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).
Meer informatie over de kandidaten is te vinden op gld.nl/songfestival. Op vrijdag 20 oktober wordt bekendgemaakt welke artiest meegaat naar de finale om Gelderland te vertegenwoordigen op het Regio Songfestival in Utrecht.

Samenwerking regionale omroepen

Het Regio Songfestival is een samenwerking van alle dertien regionale omroepen uit Nederland. De regionale publieke omroepen zijn de nieuws- en informatiezenders in de regio. Met grote regionale betrokkenheid en altijd dichtbij. Wij zijn er voor iedereen en inspireren mensen om actief onderdeel uit te maken van de samenleving. Nu en in de toekomst.