Arnhem en omstreken

Natuurverslaggever Laurens Tijink gaat Omroep Gelderland verlaten

Laurens met boswachter Henk Ruseler van de Hoge Veluwe
Laurens met boswachter Henk Ruseler van de Hoge Veluwe © Omroep Gelderland
ARNHEM - Verslaggever Laurens Tijink verlaat Omroep Gelderland na ruim 20 jaar. In deze periode kroop hij in verschillende rollen, waaronder die van verslaggever en presentator voor radio en tv. Tweemaal is hij genomineerd voor de NL Award Radio Varia en bij één nominatie bleek hij de winnaar te zijn. Dit was een podcast over Het spook van de Mariaschool, waarin hij onderzocht of het daadwerkelijk spookte in de school achter het pand van Omroep Gelderland.
De afgelopen jaren was hij vooral actief als natuurverslaggever bij het natuurplatform BuitenGewoon. Hieronder lees je meer over Laurens.
Wat waren hoogtepunten voor jou in je carrière bij Omroep Gelderland?
"Ik heb honderden dingen gedaan, maar de Zwarte Cross was echt een hoogtepunt. Over natuur heb ik veel geleerd omdat ik één op één op pad ging met boswachters. Een ander hoogtepunt was de ballonvlucht die ik maakte over Gelderland voor live radio. Dat was met weervrouw Grieta Spannenburg. Onder ons reed de radiowagen en we moesten de ballon laten zakken als we contact wilden maken met de wagen."
Je bent altijd gek geweest op radio, hoe komt dat?
"Ik ben opgegroeid met radio. Het heeft iets magisch. Misschien begin ik wel een geheime zender. Het is jammer dat er tegenwoordig camera's in de radiostudio staan, van mij mogen die eruit gesloopt worden."
Welke bijdrage heeft het verrassend goed gedaan?
"Eén onderwerp heeft verrassend veel mensen bereikt. Het ging over een heidebeek op de Hoge Veluwe. Ik ging op pad met boswachter Henk Ruseler en die vertelde over dit unieke verschijnsel. Alleen bij Omroep Gelderland is het meer dan 175.000 keer bekeken."
Ga je Omroep Gelderland missen?
"Zeker weten, ik ga het enorm missen, het voelt als een tweede thuis. Ik kon de natuur in en kon radio maken."
Blijf je verbonden met Gelderland?
"Ik kom zelf uit Neede, een klein dorp in Oost-Gelderland. Ik woon in Gelderland en ga aan de slag als persvoorlichter in Wageningen. Dit blijft wel mijn provincie."
Laurens met Louis Fraanje
Laurens met Louis Fraanje © Omroep Gelderland