liveblog | 29 augustus

Scooters knallen op elkaar • minderjarigen opgepakt

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 augustus, 21:21 uur
21:21

Spelende scooterrijders knallen op elkaar

Op de Waterlei in Apeldoorn heeft dinsdagavond een ongeluk plaatsgevonden tussen twee bevriende scooterrijders. De jongens waren trucjes aan het doen met hun voertuig, toen de twee op elkaar knalden, laat een videocorrespondent weten. Daarbij is één van hen gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Eén van de scooterrijders wordt 'gevaarlijk rijgedrag' verweten en moet zich later melden op het politiebureau. Zijn scooter is in beslag genomen en zal op het bureau worden gecontroleerd op de rollerbank.
21:14

Minderjarigen aangehouden

De politie heeft dinsdagavond twee 15-jarige jongens uit Nijmegen aangehouden, omdat ze probeerden een vrouw te beroven. De beroving mislukte, maar bij de twee werd wel een mes aangetroffen. De politie denkt dat de jongens mogelijk ook bij eerdere meldingen van berovingen in Nijmegen betrokken waren, waaronder de beroving van een fiets. De politie doet daar onderzoek naar.
16:20

Verdwijning Samed geen misdrijf

De verdwijning van de 33-jarige Samed uit Apeldoorn, die sinds 18 augustus vermist was en maandag in goede gezondheid werd aangetroffen, is geen misdrijf. Er is geen sprake geweest van een ontvoering of iets dergelijks, zegt een woordvoerster van de politie. Daarmee is de zaak voor de politie afgerond.
De verstandelijk beperkte Apeldoorner werd maandag teruggevonden in Delden in Overijssel, ongeveer 70 kilometer van Apeldoorn. De man heeft zelf volgens de politie verklaard dat hij naar Delden is gefietst. Daar ging zijn fiets kapot.
15:30

Gewelddadige dief steelt scooter

De politie in Ede is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal die afgelopen zaterdag plaatsvond op het fietspad boven de Somatunnel in Ede. Bij de diefstal is een scooter afhandig gemaakt. Kort na het incident is het slachtoffer geholpen door een voorbijganger op een fiets. Deze voorbijganger heeft het slachtoffer achterop de fiets laten zitten en is achter de verdachte aangefietst. De politie is op zoek naar deze getuige.
Daarnaast worden ook andere getuigen gevraagd zich te melden bij de politie.
13:44

Oldtimer total loss door botsing

Een aanrijding tussen twee automobilisten in Epe heeft dinsdag geleid tot forse schade. Rond 12.00 uur reed een bestuurder in een oldtimer op De Meent en kwam hij op de kruising, ter hoogte van de Zuukerweg, in botsing met een tweede bestuurder in een bestelauto.
08:47

A1 dicht door ongeluk

Drie kwartier vertraging vanochtend op de A1 in de richting van Apeldoorn naar Amsterdam, tussen de knooppunten Stroe en Hoevelaken. Door een ongeluk zijn op dat deel van de snelweg alle rijstroken dicht en is een file ontstaan van zo'n 8 kilometer. Het verkeer wordt via de vluchtstrook geleid, geeft de ANWB aan. In de tegengestelde richting staat een file, waar de wachttijd volgens de ANWB inmiddels een kwartier is.
Verder op de A1 staat ook een file, tussen de knooppunten Hoevelaken en Barneveld. Die is zo'n 5 kilometer lang en zorgt voor een vertraging van ongeveer vijf minuten.
File op de A1.
File op de A1. © Archieffoto Omroep Gelderland